Remedii naturiste / Terapii complementare »

Uleiul din banane alungă ridurile și mătreața

Autor: Ramona Liță | 13 February, 16:00 | 0 comentarii

Bananele sunt delicioase, sățioase și se găsesc ușor, însă știi ce proprietăți are uleiul făcut din acestea?


Uleiul joacă un rol destul de important în alimentație și mai nou și în domeniul cosmetic. Nu puține sunt rețetele și sfaturile ce au la bază utilizarea uleiului de la cel de măsline până la argan, astfel că ele au devenit foarte populare.

Însă ce părere ai de uleiul de banane?

Deși nu prea s-a vorbit despre acest ulei de banane, imediat cum vei începe să îl folosești vei constata că este o adevărată mină de aur.

Cum se prepară uleiul de banane?

Practic acest preparat este un amestec de ingrediente ce au proprietăți incredibile de care poți profita astfel încât să îți menții sănătatea pielii și a părului. Iar vestea și mai bună este aceea că poate fi preparat extrem de ușor chiar la tine acasă. Ce zici de asta?

Tot ce trebuie să faci este să tai coaja de la o banană în bucăți mici aproximativ 1-2 centimetri, să le pui într-o pungă de plastic și să bați punga cu un sucitor până când cozile observi că se umezesc și începe să iasă uleiul din ele.

Depozitează apoi cojile într-un recipient cu gura mai largă astfel încât să îți încapă mână lejer în el și toarnă peste ea ulei de migdale dulci presat la rece până când bucățile de coajă de banană sunt complet acoperite.

Timp de două zile asigură-te că recipientul este depozitat într-un loc călduros și luminos, strecoară apoi uleiul cu ajutorul unui tifon și folosește-l.

Află cât de important este consumul de banane AICI

Uleiul de banane, hidratant excelent

Pielea foarte uscată care se mai și descuamează nu va mai fi o problemă pentru tine, acest amestec va ajuta la repararea pH-ului natural al pielii și va hidrata pielea în profunzime mai bine decât orice alt produs.

Poți să aplici pe față când ieși din casă ca și bază de machiaj, în felul acesta te va proteja de razele solare și mai ales de acțiunea negativă a razelor UV.

Uită de riduri atât la propriu cât și la figurat, acest ulei îți va oferi cel mai bun efect anti-ageing în timp ce va reda elasticitatea naturală a pielii și va stimula producția de colagen natural din piele.

Nici părul tău nu trebuie ferit de acțiunea beenfică a acestui ulei, mai ales dacă te confrunți cu vârfuri despicate, sau în urma vopsirilor și a decolorării excesive acesta este mult prea deteriorat.

Mătreața? Ulei de banane și masează bine scalpul o dată pe săptămână iar într-un maxim de 2 luni vei observa singur diferența.

Ce zici de acest remediu? Ușor de făcut, ușor de folosit și plin de beneficii. Natura este alături de tine, prețuiește-o!

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »