Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Tu cât de des îți schimbi obiectele de îngrijire

Autor: Alexandra Tudor | 11 August, 12:05 | 0 comentarii

Schimbarea așternuturilor, a prosopului de baie, a periuței de dinți ajută la menținerea sănătății. În caz contrar, poți ajunge să suferi de alergii sau eczeme.


Prosopul

Prosopul de baie poate provoca iritații ale pielii și alergii, dacă nu este uscat și spălat corespunzător. În mod ideal, prosopul trebuie schimbat o dată la două zile și uscat bine la aer, întrucât umezeala atrage mucegaiul care, la rândul său, se impregnează în țesătura materialului și provoacă alergii.

De asemenea, mirosul corporal se ,,blochează'' de multe ori în prosop. Așadar, aruncă prosopul dacă acesta emite un miros suspect, deși l-ai spălat la o temperatură ridicată, sau dacă acesta este mult

Periuța

Perii deteriorați ai periuței de dinți sunt reprezintă un indiciu clar că aceasta ar trebui înlocuită. De altfel, medicii stomatologi avertizează că folosirea unei periuțe de dinți uzate nu face decât să provoace tartar și contribuie la înmulțirea bacteriilor.

De asemenea, este recomandat ca periuța de dinți să fie neapărat schimbată în urma unei infecții virale, pentru a împiedica răspândirea virusurilor.

Așternuturile

Atracția diferitelor microorganisme către lenjeria de pat murdară vine de la faptul că în timpul somnului, de pe corp se desprind o mulțime de celule moarte, dar lenjeria absoarbe și transpirația sau alte uleiuri și lichide ale corpului în timpul nopții.

Un studiu recent britanic a demonstrat că mai mult din jumătate dintre britanici dorm în așternuturi murdare, iar dintre cele două sexe, s-a demonstrat că femeile sunt mai neglijente decât bărbații în ceea ce privește igiena locului de dormit.

Așadar, persoanele care nu se odihnesc cum trebuie, ar trebui să ia în considerare faptul că poate ar fi nevoie de schimbarea lenjeriei de pat mai des. Fețele de pernă, în special pe cele pe care dorm femeile, este de preferat să se schimbe foarte des, cel puțin o dată pe săptămână. Este important să adormim cu fețele curate, fără machiaj sau alte produse de peste zi, deoarece acumularea murdăriei poate da alergii, eczeme și coșuri.

De preferat este ca așternuturile albe să fie spălate la 90 de grade, cele colorate la 60 de grade și să fie călcate din când în când, astfel se elimină din microbi și microorganismele de lenjerie. Cei care suferă de diverse boli de piele ar fi ideal să calce mereu așternuturile.

Buretele de baie

Buretele de corp sau lufa trebuie schimbate cel puțin la fel de des ca periuța de dinți, adică la maximum 3 luni. În caz contrar, ele pot provoca diferite erupții cutanate prin contactul frecvent cu bacteriile de la nivelul pielii și transpirația.

În cazul în care ai pielea sensibilă sau cu diferite afecțiuni, este indicat să eviți folosirea unui burete de corp, pentru a nu le agrava. De asemenea, lufa sau buretele se usucă întocmai prosopului de corp, adică într-un loc ferit de umiditate.

prea uzat.

 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »