Remedii naturiste / Problemele tale »

Tratamente naturiste pentru furuncule

Autor: Cristina Popescu | 25 February, 17:05 | 2 comentarii

Cauzat de infecţiile bacteriene, de unele boli sau favorizat de anumite tratamente medicamentoase, furunculul se numără printre afecţiunile pielii care provoacă disconfort.


Articole similare:

Furunculul este o infecţie bacteriană care afectează un folicul pilo-sebaceu, adică apare la rădăcina unui fir de păr. Aici se produce şi se acumulează puroi.

Stafilococul auriu este o bacterie care poartă mare parte din vină în cazul apariţiei furunculelor. Ea se găseşte pe suprafaţa pielii, în special în zone cu pilozitate: nări, axile, zona înghinală, zona dintre fese.

Dar nu acesta este singurul motiv care justifică apariţia furunculelor. În primul rând, starea generală de sănătate precară poate favoriza apariţia lor. Diabetul se află pe locul II în lista cu inculpaţi. Anemia, afecţiuni ale pielii, medicamentele imunosupresoare contribuie şi ele la declanşarea furunculelor.

Iată, așadar, o serie de tratamente naturiste pentru furuncule!

Tratamente naturiste pentru furuncule - cataplasme cu făină de in

Seminţele de in sunt un remediu dovedit în combaterea furunculelor, fie că acestea apar pe braţe, fie că se formează în grup sub braţ. Dacă te numeri printre persoanele care nu mai scapă de astfel de necazuri, însoţite de dureri intense, încearcă un remediu care a dat întotdeauna rezultate rapide-cataplasmele cu făină de in.

Specialiştii europeni recomandă un astfel de remediu, eficient în cel mult 24 de ore. Leacul se prepară din şase linguri de făină de in şi din patru linguri de flori de muşeţel uscate care se fierb cinci minute într-o cană cu apă. Pasta obţinută se pune între două bucăţi de pânză de bumbac, apoi se aplică pe tegumentul afectat de furunculoză.

Cataplasma se păstrează pe locul bolnav timp de trei ore, iar în acest interval furunculul se maturează şi scapi de infecţie şi de dureri.    

Tratamente naturiste pentru furuncule - cataplasme cu gălbenele

Pe zona afectată pune comprese cu apă caldă sau ceai de gălbenele. Aplică compresele de 3-4 ori pe zi și lasă-le să acționeze cel puțin jumătate de oră. Ceaiul conține compuși astrigenți care au proprietăți antibacteriene.

Tratamente naturiste pentru furuncule - ceapa

Un alt remediu natural care te scapă de un furuncul este ceapa. Curăță o ceapă, spal-o și tai-o în două. Încălzește o jumătate în cuptor. După ce o scoți, desprinde câteva foi și aplică-le pe furuncul. Înfășoară zona cu pansament și lasă să acționeze 5-6 ore.

Tratamente naturiste pentru furuncule - ceai negru

Ceaiul negru ajută la coacerea furuncului și contribuie la vindecarea acestuia. Pune câteva lingurițe de ceai negru măcinat într-un tifon și scufundă-l într-o cană cu apă fierbinte. Aplică cataplasma pe furuncul. Las-o să acționeze aproximativ jumătate de oră. Repetă operațiunea după câteva ore.

Tratamente naturiste pentru furuncule - infuzii cu cicoare

De leac în furuncule sunt infuziile şi decoctul din rădăcină de cicoare, care are proprietăţi terapeutice contra bacteriei stafilococul auriu şi a altor infecţii stafilococice.

Ai nevoie de 15-30 g de plantă la 1 litru de apă. Fierbe amestecul timp de 5 minute şi lasă la infuzat aproximativ 15 minute. E bine să bei câte o ceşcuţă din această infuzie înainte de fiecare masă principală. Poţi consuma sirop de cicioare, pentru aceleaşi efecte benefice asupra sănătăţii.

Cum prepari siropul? Pui la fiert infuzie de cicoare cu zahăr, în părţi egale, şi lasă la fiert până se obţine consistenţa siropului. Din acest amestec iei câte o liinguriţă de 2-3 ori pe zi, pentru efecte depurative.

Sfat - nu stoarce furunculul!

Odată pentru că ţi-ai face mai mult rău decât bine, punguţa cu puroi se va extinde şi va infecta şi alte zone. În al doilea rând pentru că durerea este mult prea mare.

De regulă, furunculul se prezintă sub forma unei umflături de culoare roşie, care ajunge să măsoare şi peste 1 cm în diametru. Evident, începe să crească şi devine dureros atunci când se colectează mai mult puroi. Iar acumularea de puroi durează şi mai mult de o săptămână.

Vestea bună este că, în general, un furuncul trece în aproximativ două săptămâni. După ce se colectează puroiul şi se formează un vârf alb, capul, furunculul poate fi curăţat.

Dacă ai noroc şi nu te confrunţi cu unul de mari dimensiuni, să ştii că este posibil să nu-ţi rămână semn. În caz contrar, în locul infectat va rămâne o cicatrice.

Există cazuri în care este necesară intervenţia chirurgicală, pentru a deschide porţiunea afectată de infecţie şi pentru a o drena (adică a permite puroiului să se scurgă).

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Gina | 25 February 2016, 21:38
Acest program iti aduce bani! Noutate absoluta pentru toti cei care vor sa castige bani in timpul liber! Vino si convinge-te! Totul este absolut serios si de incredere! Vei vedea imediat ca ai facut alegerea cea mai buna! Lucrezi part-time, acasa, si castigi bani! Te astept sa ceri acum detalii mai multe la adresa de email: [email protected] cu textul ‘Info’
2 Postat de: Nae | 26 February 2016, 19:19
Am intrat pe uriasa piata a vorbitorilor de limba engleza !!! Iti oferim 3 posibilitati de castiguri nelimitate functie de implicare si dorinta de a-ti imbunatati traiul. Mai oferim contract ferm de comision si scrisoare de recomandare imbatabila pentru angajare, dar cerem absolvirea a 12 lectii gratuite si seriozitate. Detalii pe adresa: [email protected]
Adauga un comentariu »