Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Tratamente naturiste, de ajutor în oreion

Autor: Dorina Novac | 13 February, 17:00 | 0 comentarii

Considerată boală a copilăriei, oreionul se manifestă prin oboseală, febră ușoară, gât inflamat, iar în cazul băieților, testicule sensibile. Afectează copiii cu vârstele între 4 și 14 ani.


Oreionul este o infecție virală extrem de contagioasă ce începe cu o senzație generală de disconfort, urmată de o inflamare dureroasă a glandei salivare pe o parte a feței. 
 
În 70% din cazuri inflamația se extinde la cealaltă glandă. Perioada de incubație durează între 14 și 21 de zile. Pacienții sunt contagioși 7 zile înainte și 9 zile după apariția primei inflamații.
 
Cea mai mare complicație este orhita – umflarea testiculelor, care apare la 25% dintre băieții care se îmbolnăvesc de oreion și poate degenera în infertilitate.
 
Până în prezent, nu s-a descoperit un tratament specific pentru infecția virală, deoarece boala trece treptat, de la sine. Există, totuși, anumite remedii naturale care te ajută să ameliorezi simptomele infecției.
 
Combate infecția cu remedii naturale
 
Glandele inflamate pot fi ameliorate cu un amestec de turiță, cimbru și gălbenele. Se amestecă cantități egale de plante și se prepară o infuzie (2 lingurițe plante la o cană cu apă clocotită). Se îndulcește cu miere și cu un vârf de praf de chili sau paprica. 
 
De asemenea, poți combate infecția cu ceai de echinacea. Infuzia din balsam de lămâie sau sunătoarea poate fi utilizată extern, în comprese aplicate pe față și pe gât, precum și pentru spălarea glandelor umflate.
Mușețelul și levănțica au efect calmant și ajută la eliminarea durerii. 
 
Asigură copilului un aport caloric adecvat
 
Este dificil să asiguri copilului un aport caloric adecvat, de aceea, alimentele moi sau date prin mixer sunt cele mai bune. Este bine să dai copilului sucuri de legume diluate cu apă caldă, suc de mere sau pere, piure de morcovi sau cartofi, iaurt amestecat cu miere, sucuri din fructe proaspete, non-acide. 
 
Află AICI care sunt primele semne de avertizare în caz de apendicită!
 
Sucul de ananas, bogat în enzima bromelaină, antiinflamator și cu un conținut natural ridicat de zaharuri, va fi de folos. 
Totodată, omleta, orezul, pastele, cartofii piure, banalele, pot fi incluse în regimul alimentar. 
 
Atenție!
 
În cazul copiilor care au fost diagnosticați cu oreion, se recomandă repaus la pat. De asemenea, în timpul episoadelor febrile, se va evita administrarea de aspirină.
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »