Remedii naturiste / Frumusete din natura »

Tratamente naturiste cu ulei de cocos

Autor: Alexandra Tudor | 22 May, 16:55 | 7 comentarii

Uleiul de nucă de cocos are foarte multe beneficii pentru sănătate omului, datorită componentelor sale, în mare parte din grăsimi saturate. Conține acid lauric, acid linoleic, acid oleic, acid galic, acid fenolic, derivați ai acizilor grași, cloruri grase și vitamine și minerale, precum vitamina E și fier.


Articole similare:

Uleiul de nucă de cocos are foarte multe beneficii pentru sănătate omului, datorită componentelor sale, în mare parte din grăsimi saturate. Conține acid lauric, acid linoleic, acid oleic, acid galic, acid fenolic, derivați ai acizilor grași, cloruri grase și vitamine și minerale, precum vitamina E și fier.

Astfel, uleiul de nucă de cocos, se folosește în tratamentele de îngrijire a pielii și părului, pentru creșterea imunității, menținerea nivelului de colesterol, îngrijirea dentară, rezistența oaselor și multe altele. Iată câteva tratamente naturiste cu ulei de nucă de cocos, al cărui efect este rapid și eficient.

Tratamente naturiste cu ulei de cocos – îngrijește-ți părul și hidratează-ți pielea și tenul cu uleiul de cocos

Folosit de mii de ani în India pentru îngrijirea părului, uleiul de nucă de cocos este un adevărat ajutor pentru strălucirea părului și sănătății acestuia. Se folosește foarte simplu, se aplică ulei de nucă de cocos la baza firelor de păr și se masează puțin. Este bun pentru mătreață, păduchi, dar în același timp hidratează scalpul și firele de păr. În plus, masajul cu ulei de nucă de cocos la cap ajută la eliminarea oboselii și stress-ului de peste zi. Se aplică cu câteva ore înainte de spălarea pe cap, dar se poate aplica și după.

Uleiul de nucă de cocos virgin, extras prin presare este unul dintre cele mai bune uleiuri de masaj pentru corp. Este recomandat femeilor însărcinate pe toată durata sarcinii, deoarece acest ulei ajută la păstrarea elasticității pielii. În plus, ridurile, uscarea și exfolierea pielii vor deveni trecut numai după 2-3 masaje cu ulei de nucă de cocos. Mai mult, se folosește fără probleme în tratamentele contra dermatitelor, psoriazisului, eczemelor sau altor probleme apărute la nivelul  pielii. Masajul des cu ulei de nucă de cocos va oferi pielii catifelarea de care are nevoie și elasticitatea pielii veșnic tinere.

Tratamente naturiste cu ulei de cocos – folosește uleiul pentru întărirea întregului organism

Acest ulei minunat se folosește cu succes și în bucătărie, fiind un aliat împotriva multor boli. Grăsimile saturate din uleiul de cocos nu sunt dăunătoare și ajută la scăderea colesterolului rău din organism. Reduce rănile pe artere, fiind un aliat bun împotriva bolilor de inimă.

Persoanele care vor să slăbească, sunt sfătuite să înlocuiască uleiul normal cu uleiul de cocos. Acesta este mult mai ușor de digerat, ajutând la o mai bună funcționare a tiroidei. Acizi grași conținuți în uleiul de cocos ajută la eliminarea greutății în exces, prin creșterea metabolismului care duce la arderea grăsimilor mai rapid. Pentru curele de slăbire, dar în general în orice tratament naturist cu ulei de nucă de cocos, cel mai bine este să se folosească crud, fără să fie prăjit sau fiert. De aceea, salatele și chiar ouăle fierte pot fi asezonate cu ulei de cocos.

Mai mult, uleiul de cocos este un aliat important împotriva ciupercilor, paraziților, infecțiilor, bacteriilor și virușilor. Are proprietăți anti microbiene și este foarte bun pentru păstrarea stomacului, dar și a colonului cât mai sănătoase. Datorită faptului că ajută la absorbția vitaminelor și mineralelor în organism este foarte bun pentru creșterea imunității. Acidul lauric este transformat în organism în monolaurin, substanță care luptă împotriva herpesului, gripei și chiar virusului HIV.

Pentru problemele dentare, uleiul de cocos se folosește cu succes în masajul gingiilor, pentru un efect calmant.  

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Cristina | 23 May 2015, 15:37
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Calin | 23 May 2015, 16:35
Nu înceta nici o clipă să cauţi ocaziile favorabile, care de-abia aşteaptă să le descoperi. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Rodica | 24 May 2015, 12:54
Şi tu poţi fi la fel de eficient ca orice alt om despre care ai citit sau ai auzit vreodată. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Tania | 17 February 2016, 10:55
Mi-a plăcut mult recenzia acestei bloggerițe cu privire la efectul pe care uleiul de cocos l-a avut asupra părului ei: http://goo.gl/uaPxRp.
5 Postat de: Albert | 29 October 2016, 00:43
Mulțumim lui Dumnezeu și, de asemenea, la olushola dr, marele om din plante care ma vindecat de HIV / SIDA. Am contactat virusul de la partenerul meu de trei ani în urmă, am petrecut aproape tot ce am avut pentru că am fost agitat, până când am văzut oameni mărturie despre recomandarea Dr. Olushola on-line pentru modul în care a fi vindeca HIV, cu ierburi sale, și l-am trimis prin e și el a spus mă cum să obțineți plante medicinale. Puteți să-l contacteze pe +2349057353558 sau să-l e-mail la [email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »