Familia ta / Varsta a treia »

Tot ce trebuie să știi despre ciocuri

Autor: Daniela Purcaru | 14 September, 14:25 | 1 comentariu

Pintenii osoși numiți și ciocuri sau osteofite apar frecvent la persoanele care au depășit 60 de ani. Se manifestă prin dureri de coloană sau de picioare, furnicături și amorțeli ale mâinilor și picioarelor.


Suprasolicitarea fizică și bătrânețea, printre cauze

În urma unui efort fizic, se pot forma ciocuri, niște ridicături dureroase la articulații, țesuturi osoase care se ivesc fie la bătrânețe, când cartilajele articulațiilor se îngustează sau se deteriorează până dispar, fie în urma unei suprasolicitări în timpul căreia se face presiune pe articulații.

Țesuturile care se formează se măresc și dau dureri intense, mai ales cele care apar la coloana vertebrală. Acestea sunt alcătuite de corp pe marginile articulațiilor atunci când discurile dintre vertebre se uzează la efort sau pe măsură ce înaintezi în vârstă.

E nevoie de tratament medicamentos

Odihna și păstrarea unei poziții corecte a corpului pot să scadă intensitatea simptomelor, de aceea aceastea reprezintă unele dintre metodele de a ameliora simptomele bolii. Pentru detensionare, se poate purta o centură sau un guler, dacă ciocula apărut la coloană ori în regiunea gâtului.
 
Diagnosticul de pinten osos sau osteofit poate fi confirmat în urma unei simple radiografii. Un medic ortoped va recomanda analgezice și antiinflamatoare. În funcție de gravitate, poate fi nevoie de câteva ședințe sau de o terapie de durată.

În cazul în care pintenii osoși sunt provocați de boli ca spondiloza, este nevoie de tratament pentru eliminarea cauzei.

Atunci când un astfel de cioc a crescut prea mult, durează de pete 6 luni și a devenit extrem de dureros, nici remediile naturiste, nici tratamentul medicamentos nu mai sunt de ajutor. Singurul mod de a-l trata este prin intervenție chirurgicală, prin care pintenul este extras. În timp însă, ciocul se poate forma din nou la efort, la purtarea de încălțăminte nepotrivită sau din cauza kilogramelor în plus. De aceea, odată ce ai avut o dată această boală, este nevoie să te menajezi.

Factori de risc

Vârstnicii nu sunt singurii predispuși la formarea de ciocuri, ci și persoanele supraponderale, ceu care se suprasolicită fizic sau care poartă încălțăminte nepotrivită, prea strâmtă sau tocuri. Dansatorii, sportivii se numără și ei printre cei care ajung la medic pentru a se trata de ciocuri, îndeosebi de acelea formate la picioare, la ligamente. Când zona se inflamează, pe parcursul vindecării poate să se ivească pinteni osoși.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Cilichidreanu | 11 September 2017, 18:26
Functioneaza pentru toti! Bani pe termen lung! Numai cand vrei castiguri sigure: Proiect B! Proiect B: foarte bun! Hollywood are nevoie de o poveste spectaculoasa! Scopul nostru fierbinte este: Hollywood! Adevarat chilipir! Un film senzational se va produce la Hollywood! Pas cu pas, spre castiguri! Castigi bani cu cel mai socant subiect de film!Solicita acum detalii la adresa de email [email protected]
Adauga un comentariu »