Remedii naturiste / Terapii complementare »

Torsul pisicii are efecte terapeutice

Autor: Simona Stănoi | 14 April, 09:00 | 0 comentarii

Animale de companie jucăușe și frumoase, pisicile sunt și terapeuți mai puțini știuți.Vibrațiile sonore pe care le emit în timpul torsului, reduc stresul, scad tensiunea, iar beneficiile lor nu se opresc aici.


Are efect liniștitor

Terapia prin tors stimulează eliberarea oxitocinei, hormonul dragostei, care relaxează sistemul nervos. Sunetele produse în timpul torsului sunt percepute la nivelul timpanului și al terminațiilor nervoase aflate la suprafața pielii, generând o stare de bine întregului organism.   

Scade riscul de infarct

Riscul de a face infarct este redus considerabil în cazul posesorilor de pisică, deoarece torsul previne hipertensiunea, cauză a atacului de cord. În urma unui studiu de la Universitatea din Minnesota, s-a constatat că dintre cei 4.000 de participanți doar cei care au avut ca animal de companie o pisică au prezentat un risc mai scăzut cu 30% de a face infarct.

Ajută sistemul osos

În cadrul studiilor realizate despre torsul pisicii, s-a constatat că acesta ar contribui la menținerea sănătății sistemului osos, frecvențele emise accelerând vindecarea fracturilor, leziunilor articulare, relaxând totodată și musculatura.

Citește și: Terapia cu animale e bună pentru toate vârstele

Reduce riscul apariție depresiei

S-a constatat că torsul pisicii influențează pozitiv starea emoțională sau cea mentală. Din acest motiv, pisica este considerată a fi cel mai potrivit animal de companie pentru cei care trec printr- o perioadă mai grea din punct de vedere emoțional.
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »