Remedii naturiste / Problemele tale »

Topul plantelor care te ajută să ai un somn odihnitor

Autor: Cristina Popescu | 17 February, 15:45 | 2 comentarii

Oricât de surprinzător ți s-ar părea, există plante care ,,aduc'' somnul prin simplul fapt că promovează relaxarea și creează un mediu ambient liniștitor.


De câte ori nu ți s-a întâmplat să te trezești în miez de noapte agitat și cu o senzație de sufocare? Acest lucru se întâmplă, în primul rând, din cauza stresului și anxietății, precum și din cauza lipsa de aer/oxigen din cameră.

Prin urmare, este important ca în dormitorul tău să creezi o atmosferă liniștită și relaxantă, iar aerul să fie curat, pentru a te putea odihni în condiții optime.

Astfel, în cele ce urmează, îți vom prezenta o serie de plante care stimulează somnul și purifică aerul!

Iasomia

Există peste 200 de tipuri de iasomie și este una dintre plantele cu cele mai bune efecte calmante și relaxante. Aroma sa îmbătătoare are efect sedativ și îmbunătățește calitatea somnului.

Iasomia la ghiveci se adaptează foarte ușor în casă și îi priesc temperaturile nu foarte ridicate (ideal ar fi 15-21 de grade Celsius).

Lavanda

Folosirea uleiului esențial de lavandă pentru aromatizarea aerului este poate cea mai utilizată metodă de a stimula relaxarea și odihna. Totodată, lavanda pusă în camerele copiilor îi ajută să doarmă, are efect calmant, și alungă țânțarii din cameră.

Lavanda preferă solurile pietroase și uscate, astfel încât semințele de lavandă se vor planta toamna într-un ghiveci pe al cărui fund se va turna un strat uniform de pietriș.

Este o plantă rezistentă care crește rapid și docorează frumos casele, în timp ce mirosul său crează un ambient plăcut și extrem de relaxant.

Aloe vera

Potrivit cercetătorilor NASA, aloe vera este una dintre cele mai bune plante pentru somn, deoarece purifică aerul și îl îmbogățește cu oxigen.

Drept urmare, nu ezita să pui ghivece cu aloe vera în toate colțurile casei, mai precis la ferestre, întrucât planta este o mare iubitoare de lumină și soare.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Georgiana | 17 February 2016, 17:46

Cea mai moderna oportunitate! Indreapta-te spre o noua directie! La timpuri noi, metode noi de a castiga bani! Pana acum, foarte multi oameni lucreaza cu noi! Incepe si tu sa castigi bani! Trebuie doar sa vrei sa te instruim si sa te indrumam pas cu pas, cu mare atentie! Cere urgent detalii la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Lidia | 18 February 2016, 13:32
Vrei mai multi bani in contul tau ?? Vrei o viata mai buna in care sa ai tot ce iti doresti ?? OK. In acest moment ai acces la o oportunitate care iti poate indeplini visele. Este vorba despre un proiect unic in Romania. Pentru informatii trimite "info" la adresa de email : [email protected]
Adauga un comentariu »