Actualitate »

Testări gratuite pentru plămâni

Autor: Claudia Georgevici | 14 November, 14:45 | 1 comentariu

Dacă ai peste 40 de ani, fumezi, ai fumat sau ai fost fumător pasiv ori te-ai expus timp îndelungat la diverse noxe, este cazul să-ți faci o spirometrie. O poți face gratuit, în București, pe 18 și 19 noiembrie.


Spirometria este o analiză esențială în monitorizarea funcției plămânilor.Testul este uşor şi nedureros: pacientul trebuie să respire cu putere printr-un tub de cauciuc legat la un aparat numit spirometru. Acesta măsoară cantitatea de aer pe care o persoană o poate inspira sau expira voluntar. Cei care doresc să facă gratuit această analiză pot veni pe 18 - 19 noiembrie între 09.00 – 17.00, în fața magazinului Unirea (pe colțul dinspre Bulevardul Unirii) din București.

Spirometria ajută la depistarea bronhopneumopatiei obstructive cronice sau BPOC, care afectează în jur de un milion de români. Afecțiunea produce îngustarea căilor respiratorii, îngreunând respiraţia şi determinând oboseală la efectuarea celor mai mici eforturi. Boala duce la inflamaţia bronhiilor (bronşită cronică) şi la distrugerea ţesutului pulmonar (emfizem). Este favorizată şi de poluare, de fumat, de inhalarea unor substanţe chimice şi de infecţiile pulmonare repetate.

„Din cauză că este o boală ale cărei simptome nu sunt specifice, foarte multe persoane ajung la medic destul de târziu”, afirmă prof. dr. Ruxandra Ulmeanu, președinte al Societății Române de Pneumologie.

Tusea intermitentă însoţită de expectoraţie trebuie să îl trimită pe pacient la medic. Depistarea timpurie a bolii este foarte importantă. Bronhopneumopatia obstructivă cronică nu poate fi vindecată, tratamentul încetinind agravarea bolii. Odată depistată, necesită tratament de întreţinere permanent, acesta fiind individualizat, în funcţie de stadiul afecţiunii.  

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Costica | 16 November 2017, 08:44
-oferte-operatorOnline!Proiect nou.Esti salariat si nu-ti ajung banii?Esti somer si cauti un loc de munca?Inca nu ai gasit jobul care sa-ti asigure un trai linistit?Atunci nu ai nimic de pierdut,realizeaza-ti visul.Noi iti oferim curs gratuit si complet de instruire,lucrand acasa.Nuiti trebuie decat un Calculator,internet si 3 ore din timpul tau pentru a castiga bani.
Trimite un e-mail cu textul”info”la [email protected] com
Adauga un comentariu »