Stil de viata&dieta / Diete »

Suferi de diabet? Poți să mănânci aceste fructe!

Autor: Ramona Liță | 19 September, 16:00 | 1 comentariu

Un nivel prea scăzut sau ridicat de insulină în organism este responsabil de declanșarea diabetului zaharat, astfel că este necesară o atenție sporită mai ales asupra alimentației.


Una dintre cele mai răspândite afecțiuni ale pancreasului, diabetul zaharat, potrivit statisticilor afectează aproximativ 30 de milioane de oameni din întreaga lume, iar acest număr este în creștere de la an la an.

Cercetătorii de așteaptă ca până în anul 2020 jumătate din populația SUA să fie diagnotiscată cu această afecțiune, tocmai din cauza stilul alimentar deficitar.

Nivelul de zahăr din sânge, principala problemă

În momentul în care nivelul de insulină în corp este scăzut, crește nivelul de zahăr din sânge. Astfel că un stil de viață sănătos mai ales din punct de vedere alimentar și mintal este esențial pentru sănătatea ta.

Activitatea fizică te poate ajuta enorm de mult să menții un nivel al arderilor constant și să gestionezi stresul de zi cu zi, să dormi mai bine și să îți construiești o sănătate de fier.

Fructele indicate diabeticilor

Pe baza alimentației corespunzătoare persoanelor ce suferă de diabet circulă foarte multe zvonuri mai ales cele conform căruia nu poși să mănânci fructe dulci.

Ei bine, fructele conțin minerale, vitamine și fibre benefice tuturor mai ales persoanelor ce suferă de diabet.

Antioxidanții precum cei din fructe nu ar trebui să lipsească din alimentația nimănui.

Mărul, sursă bună de fibre solubile

Fac parte din categoria celor mai sănătoase fructe, ce pot fi consumate mai ales de diabetici. În special cele mai acrișoare sunt pline de vitamina C, antioxidanți, fibre solubile și ajută organismul să funcționeze corespunzător.

Poți opta pentru a le consuma în starea lor naturală sau sub formă de smoothie ori suc. Nici salata de fructe nu este de evitat sau să adaugi un măr acru la o salată de țelină și piept de pui. Astfel vei obține o gustare extrem de sănătoasă.

Prunele negre ajută la digestia carbohidraților

Extrem de sănătoase mai ales dacă te confrunți cu problema diabetului, conțin o cantitate importantă de acid hidrolizabil, antocianine și ellagic, controlează nivelul de zahăr din sânge și ajută la o digestie corespunzătoare.

Este recomandat chiar în această perioadă să ții o zi de detox pe bază de prune și multă apă. Astfel îți vei ajuta organismul să se curățe.

Află care sunt semnele ce te anunță de instalarea diabetului AICI

Grepfrutul te face sensibil la insulină

 

Unul dintre cele mai uimitare fructe cu o doză mare de vitamina C și fibre solubile, grepfrutul îți poate fi de mare ajutor să ții atât greutatea cât și insulina sub control.

O jumătate de grepfrut pe zi poate face minuni pentru sănătatea ta.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Dan | 23 September 2017, 07:26
Oportunitate exceptionala: castigi acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: [email protected]
Adauga un comentariu »