Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Știi ce durere dispare cu ghimbir?

Autor: Ramona Liță | 07 December, 18:00 | 1 comentariu

Ghimbirul și-a câștigat numele de super aliment datorită proprietăților sale datorită cărora cu el se poate trata diverse afecțiuni.


Un condiment ce nu ar trebui să îți lipsească niciodată din casa ta. Fie că îl folosești la prepararea unei limonade , fie că îl folosești la prepararea diverselor feluri de mâncare sau doar la o salată, ghimbirul pe lângă gustul unic pe care îl oferă, va activa organismul uman și va favoriza procesul de ardere al grăsimilor.

Energizant și stimulent digestiv

Unul dintre cele mai bune remedii împotriva răcelii și al senzației de greață, care totodată îți și întărește imunitatea, ghimbirul este o veritabilă sursă de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu dar și proteine, carbohidrați și fibre.

Consumul de ghimbir favorizează apariția enzimelor cu rol în absorbția eficientă a nutrimenților și  astfel combate cu succes disconfortul digestiv mai ales dacă aia vut parte de o masă îmbelșugată.

Te scapă fără nici un fel de problemă de balonare, indigestie și în același timp contribuie la tonifierea musculaturii tractului digestiv și scade cantitatea de acid gastric.

Remediu împotriva răcelii

Tocmai datorită efectulu antiinflamator, cantității mari de vitamine, minerale și antioxidanți, consumul de ghimbir te scapă de gripă și răceală, mai ales pentru că va favoriza apariția transpirației. Este recomandat inclusiv a fi consumat de către persoanele ce suferă de astm sau care se confruntă cu tuse expectorantă.

Fiind un vasodilatator puternic, ghimbirul va contribui la scăderea tensiunii și va facilita astfel circulația sangvină. aspect ce te va feri de apariția cheagurilor de sânge.

Adjuvant în durerile de sciatică

Durerile din zona lombară a spatelui pot fi destul de frustrante și dureroase. Denumirea vine de la nervul lezat și anume sciaticul. Principalul nerv al picioarelor și totodată cel mai voluminos din tot organismul.

Ghimbirul având efecte antiinflamtorii, analgezice este ideal de a fi folosit chiar și în cazul unei crize de sciatică sub formă de cataplasmă aplicată local.

Pentru asta pune la fiert două limguri de ghimbir ras într-o jumătate de litru de apă. După ce a fiert lasă la răcit și înmoiae apoi o compresă sterilă în compoziție și aplic-o la nivelul zonei dureroase. Pune o altă compresă uscată de asupra și fixează cu leucoplast și lasă așa până seara.

Atenție!

În cazul în care durerea nu dispare mergi la medic.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Costica | 07 December 2017, 22:16
Selectam acum moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email:[email protected] com
Adauga un comentariu »