Sanatatea ta / Ce te doare »

Știi care sunt cauzele ficatului gras?

Autor: Ramona Liță | 15 December, 15:45 | 0 comentarii

Boala ficatului gras mai este cunoscută și sub denumirea de steatohepatită, o tulburare ce apare mai ales la persoanele consumatoare de alcool.


Una dintre afecțiunile extrem de silențioase, ce dă semnale mullt prea târziu în unele cazuri, atunci când deja apar acumulări mari de grăsime în ficat, fenomen manifestat prin inflamarea hepatică sau chiar apariția cirozei.
Din păcate steatohepatita non alcoolica sau ficatul gras apare la pacientii care consumă alcool chiar și în cantități mici sau chiar deloc.
Riscul de a dezvolta această afecțiune este mai crescut dacă ai un exces corporal sau ești insulinodependent. Și valorile mari ale colesterolului rău LDL, sau al trigliceridelor te expune acestui risc, motiv pentru care este recomandat să încerci pe cât posibil să duci o viață cât mai sănătoasă și activă.

Alcoolul, cel mai mare dușman

Chiar dacă unele persoane sunt rezistente la alcool, și asta datorită prezeței în organism a enzimei alcool dehidrogenezei care accelerează procesul de metabolizare a alcoolului, există și o categorie de oameni ce sunt mult mai sensibili.

Așa se explică cum anumite persoane ce consumă zilnic alcool nu sunt afectați de această afecțiune și o parte care consumă doar ocazional sau chiar deloc se confruntă cu diagnosticul de ficat gras.

O dată depistat cu această afecțiune este indicat renunțarea la orice formă de alcool și adoptarea unui stil de viață cât mai activ și sănătos.

Mai ales acum după perioada de post, zilele de sărbătoare ne expun la excese atât alimentare cât și alcoolice, echilibrul și moderația sunt cheia pentru a te menține sănătos.

Află cât de sănătoasă este anghinarea AICI

Spirulina, tratament naturist de folos

O algă unică în lume, plină de nutrimenți ce îți oferă reale beneficii pentru sănătatea organismului tău.
Apreciată mai ales pentru capacitatea ei de a detoxifia organismul, curățând colonul și stimulând funcțiile hepatice. Ajută la regenerarea ficatului, cea mai mare rezervă de sânge din organism.

Astfel că în cazul în care ai fost depistat cu afecțiuni hepatice, spirulina reprezintă o cale sănătoasă și naturistă de a te vindeca.

Ceaiul de anghinare stimulează funcțiile ficatului

Fără a mai avea nevoie de nici o prezentare, anghinarea are rolul încă din cele mai vechi timpuri de a-ți menține ficatul sănătos.

În plus, are rolul de a stimula și activa funcțiile creierului, ale ficatului, detoxifiind întreg organismul și întărind sistemul imunitar.

Nu te abține de la a face mișcare oriunde ai fi, ai grijă la alimentația ta în fiecare zi și nu sări niciodată peste orele de somn.

Mergi periodic la medic pentru a-ți monitoriza starea de sănătate și bucură-te de o viață sănătoasă din plin.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »