Remedii naturiste / Problemele tale »

Siropul de ridiche neagră, antitusiv natural

Autor: Dora Chelariu | 16 April, 08:00 | 0 comentarii

Remediu naturist împotriva tusei, ridichea neagră este de ajutor când ai răcit și nu numai. La îndemână și ușor de preparat în tratamente făcute în casă, poate fi folosită ca adjuvant în mai multe afecțiuni. Bogată în vitamine și minerale, are proprietăți benefice pentru sănătate.


Bună în infecții respiratorii

Când prepari un sirop de ridiche neagră, e bine să știi că aceasta nu trebuie curățată de coajă, ci doar spălată foarte bine cu apă rece. Se taie în locul în care au fost frunzele un capac care se dă la o parte. Se scobește interiorul și se scoate miezul, lasând cam 1 cm de jur împrejur. Se pun 2-3 linguri cu miere înăuntru, se acoperă ridichea cu capacul ei și se lasă la macerat peste noapte. Se iau 2-3 lingurițe de sirop în fiecare zi.

Aceeași ridiche poate fi folosita de mai multe ori pentru a prepara siropul. Tratamentul calmează episoadele de tuse, ameliorând, totodată, răgușeala și durerea în gât, simptome ale virozelor respiratorii. Din miezul de ridiche rămas se poate prepara o salată sau se pot tăia felii subțiri care se presară cu puțin zahăr și se lasă la macerat peste noapte, cu efecte similare siropului.

Ridichea neagră te ajută să previi constipația și indigestia, reglând tranzitul intestinal, datorită conținutului mare de fibre.

Micșorează pietrele la rinichi

Consumată sub formă de suc ridichea neagră ajută la mărunțirea calculilor renali sau biliari. Se iau 30-40 ml de lichid cu 15 minute înainte de fiecare masă. Poate reduce infecțiile, împiedicând formarea microlitiazei biliare. În caz de litiază biliară, se iau câte 3 linguri de suc de ridiche neagră, simplu sau amestecat în părți egale cu suc de morcovi, înainte de fiecare masă. Se pot administra până la 100 ml pe zi, fără a depăși doza.

Totodată, acesta are proprietatea de a curăța și regenera mucoasele în caz de sinuzită, administrat în același mod.

Citește și: Nu mai scapi de tuse? Iată care sunt bolile care o provoacă!

Elimină toxinele din organism

Ridichea neagră fortifică imunitatea și te protejează de boli, în special în sezonul rece, când corpul este mai sensibil. Un număr mare de toxine slăbește sistemul imunitar, iar planta te ajută să îți detoxifici organismul în mod natural. Dacă simți des o senzație de moleșeală și slăbiciune sau lipsă de energie, o cură de câteva zile poate fi benefică. Consumă ridichea neagră sub ce formă dorești, în salate sau ca suc, înainte de fiecare masă. Ajută la întărirea imunității, fiind un puternic energizant al organismului.

Prietenoasă cu silueta

Ridichea neagră scade pofta de mâncare și nevoia de a gusta constant alimente foarte dulci sau sărate, un pericol pentru o dietă echilibrată. Are un număr mic de calorii și poate fi inclusă cu ușurință în dietă. Crudă, se poate consuma în salate sau tăiată felii subțiri, de preferință fără a adăuga sare.

Bine de știut!

În unele cazuri, ridichea neagră poate provoca arsuri la stomac. Cei care se balonează după ce o consumă trebuie să reducă cantitatea folosită.

Planta conține o cantitate semnificativă de rafanină, substanță care ajută la menținerea în cote normale a hormonilor secretați de glanda tiroidă.


 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »