Sanatatea ta / Ce te doare »

Sfaturi utile pentru prevenirea cancerului

Autor: Cristina Popescu | 06 January, 08:05 | 4 comentarii

Aproximativ o treime din numărul celor mai comune tipuri de cancer pot fi prevenite printr-o alimentație sănătoasă și echilibrată, prin activități sportive regulate, dar și prin menținerea unei greutăți optime.


Specilaliștii spun că aproape o treime din numărul cazurilor de cancer au drept cauze obezitatea, fumatul și lipsa mișcării.

Astfel, potrivit unui ghid realizat de World Cancer Research Fund, șansele de îmbolnăvire cu cancer ar putea scădea dramatic dacă s-ar adopta câteva schimbări în ceea ce privește stilul de viață. Iată câteva dintre ele!

Mișcare și iar mișcare

Activitatea fizică regulată - aici intră chiar și curățenia casei, ca activitate - poate reduce semnificativ riscul de cancer (în special, cancerul de stomac și cel mamar), deoarece mișcarea ajută la menținerea sănătoasă a nivelurilor de hormoni.

Consumă calorii sănătoase

Obezitatea este unul dintre factorii declanșatori ai cancerului. Drept urmare, trebuie doar să renunți la caloriile nesănătoase și să le înlocuiești cu unele sănătoase, cum ar fi cele conținute de morcovii, de exemplu.

În cazul în care ai poftă de ceva dulce, optează pentru ciocolată neagră, sănătoasă și săracă în calorii. Doar un cubuleț de ciocolată neagră îți va satisface pofta de dulce pentru mai puțin de 100 de calorii.

Renunță la pâinea albă

Înlocuiește pâinea albă, pastele și orezul alb cu variantele realizate din făină integrală pentru un aport sănătos de fibre. Astfel, fibrele sunt sățioase și ne ajută să ne menținem o greutate ideală, acestea fiind benefice pentru sistemul digestiv.

Condimente în loc de sare

Prea multă sare în alimentație are ca efect creșterea tensiunii arteriale, dar și a riscului de îmbolnăvire cu cancer la stomac. Oamenii de știință recomandă reducerea treptată a sării din alimentație și înlocuirea ei cu condimente și plante aromatice: piper negru, boia, ghimbir, busuioc, usturoi sau frunze de dafin.

Fii vegetarian pentru o zi

Există numeroase studii care susțin o posibilă legătură între o alimentație mult prea bogată în carne roșie procesată (bacon, șuncă etc.) și cancerul la stomac, mai ales dacă acest obicei este însoțit și de fumat.

În schimb, poți alege ca o zi pe săptămână să consumi numai fructe și legume sau să înlouiești carnea cu peștele.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Laura | 06 January 2016, 10:01
Bani la domiciliu! Un program exceptional de castigat bani la domiciliu, acum la dispozitia tuturor oamenilor seriosi si harnici! Incepi rapid, simplu, eficient! Faci bani la domiciliu si esti ajutat in activitate, pas cu pas! Numai cand te hotarasti cu seriozitate, cere informatii mai multe la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Mihai | 06 January 2016, 10:16
Schimbările produse în interiorul vostru vor atrage după sine schimbări în exterior. Veţi culege ceea ce aţi semănat. O faceţi chiar acum. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]
3 Postat de: Negru Vasilica | 06 January 2016, 15:01
Afacere pentru iubitorii de carti! Aceasta este afacerea cea mai potrivita pentru oamenii inteligenti si care au acasa o biblioteca! Castigi bani imbogatindu-ti biblioteca! Ce poate fi mai simplu si mai interesant? Aceasta este o oferta cu adevarat unica si revolutionara! Cere acum mai multe detalii, la adresa de email [email protected]
4 Postat de: Florin | 07 January 2016, 12:09
In anul 2016,castigi bani de acasa!
Ce-ai spune daca ai primi imediat si GRATUIT un exceptional curs care te invata simplu sa castigi bani de acasa? Aceasta este oferta numarul unu: un sistem de lectii online si GRATUITE, cu explicatii foarte clare despre cum poti sa castigi bani de acasa! Cere si tu cursul la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »