Viata sexuala / Sex&dragoste »

Sfaturi pentru a face dragoste mai des

Autor: Alexandra Obreja | 24 January, 12:20 | 0 comentarii

Tu și partenerul tău de viață faceți dragoste din ce în ce mai rar și nu reuşiţi să vă bucurați de momentele romantice în doi? Îţi propunem câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă îmbunătățiți relațiile intime și să aveți o viață sexuală împlinită, indiferent de vârstă.


Varietatea este cuvântul-cheie într-un cuplu care nu vrea să se plictisească, potrivit specialiștilor sexologi. Pentru a menține dorința de a face dragoste, nu vă propuneți să faceți sex în același loc mereu sau, cel puțin, nu îl programați.

Actul ar trebui să aibă loc oricând partenerii simt nevoia. În practică, nu schimbarea pozițiilor este importantă, ci mai degrabă să se surprindă unul pe celălalt, prin mângâieri și gesturi tandre, fie că se află pe canapea, în cada de baie sau într-un hotel în vacanță. A face dragoste neapărat într-un pat și doar seara este doar un clișeu, aşa că profitați de orice ocazie pentru a vă exprima sentimentele în mod deliberat.

Muzica și ambientul contează

O seară romantică în doi nu poate avea loc fără o muzică plăcută, câteva lumânărele parfumate aprinse, petale de trandafir pentru decor sau orice altceva care creează o atmosferă de vis. Cu cât ambii parteneri vor avea inițiativă și vor încerca să se surpindă reciproc, cu atât mai mult își vor stimula simțurile și îşi vor provoca mai mult entuziasm și dorință sexuală. Profitaţi de momentele în care copiii nu sunt acasă şi petreceţi o noapte în care să vă exprimaţi exact cum simţiţi.

Atracţia fizică, un stimulent important

De regulă, în timpul liber, majoritatea cuplurilor preferă să stea în hainele comode de casă și să se relaxeze. Însă cum ar fi dacă s-ar aranja mai mult și ar începe să se provoace vizual? Potrivit sexologilor, nevoia de a fi mereu atractiv arată că vrei ca partenerul să te dorească din ce în ce mai mult și să îl ademeneşti instinctual. Însă dacă îţi vei petrece duminica în pijamale, interesul sexual s-ar putea să scadă vizibil.

Gesturile tandre vorbesc de la sine

A face dragoste nu e doar un act în sine și atât. Din contră, momentul trebuie să fie condimentat cu multă tandrețe și gesturi romantice, care să trezească emoții. Prin îmbrățișări, săruturi, mângâieri și atingere reciprocă, partenerii se vor apropia din ce în ce mai mult și vor înţelege raporturile sexuale și prin prisma afectivităţii. Spre exemplu, în timpul sărutului, corpul eliberează oxitocina, hormonul iubirii și al atașamentului emoțional, care poate fi folosit ca un medicament împotriva stresului cotidian.

Comunicarea, cheia unui cuplu fericit

Dacă partenerii nu comunică între ei, nu au de unde să știe ce își doresc unul de la celălalt și ce trăiesc în interior. Tot specialiștii afirmă că lipsa comunicării este una dintre cele mai întâlnite cauze ale destrămării cuplurilor din zilele noastre. Întâlnirile la o cafea, celebrarea unui eveniment important sau o simplă cină în familie reprezintă un cadru ideal în care partenerii pot comunica și își pot mărturisi nevoile.

Reglarea unor aspecte uzuale contribuie la armonizarea cuplului și la dorința de a face dragoste mai des. În plus, este important să vă comunicaţi unul altuia fanteziile sexuale pentru a reuşi să vă înţelegeţi în pat şi să ştiţi exact ce anume vă place şi ce nu.

Timp pentru amândoi

Deși viața de zi cu zi este, în general, foarte ocupată, într-un cuplu nu ar trebui să existe scuza „nu am timp“. În realitate, este mai mult o chestiune de dorință, decât de timp. Dacă vă doriţi să formaţi un cuplu puternic și plin de satisfacție sexuală, trebuie să vă organizaţi împreună și să găsiţi momente pe care să le petreceţi în intimitate. Chiar și cuplurile care au copii nu trebuie să neglijeze momentele de răsfăţ în doi.

Calitate sau cantitate

Dacă faci dragoste mai rar față de începutul relației, nu ar trebui să îți faci griji. Nu este nimic anormal. Nu trebuie ca tu sau partenerul să vă puneți întrebări sau să vă îndoiți cu privire la performanțele voastre sexuale, ci pur și simplu e important să vă axați pe calitatea contactelor intime. E important să nu lăsaţi pauze prea mari între relațiile intime și să încercaţi, pe toată durata lor, să le transformaţi în activităţi plăcute. Se pare că, pentru a dori să faci dragoste, trebuie să te simți înțeles și apreciat în relația de cuplu. Acesta este motivul pentru care sexologii consideră că ascultarea și comunicarea sunt cele mai bune afrodiziace.

Bine de ştiut!

Dacă vrei să îţi stimulezi partenerul, nu neglija detaliile! Surprinde-l cu o lenjerie intimă roşie sau cu o costumaţie îndrăzneaţă, care să îi inducă o stare de bine şi să îi crească apetitul sexual. Încurajează-l să participe la fantezia ta şi imaginaţi-vă că trăiţi într-un decor desprins din filme, pentru a scăpa de inhibiţii.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »