Sanatatea ta / Ce te doare »

Semnele excesului de estrogen

Autor: Ramona Liță | 14 March, 12:00 | 0 comentarii

Hormonii sunt un pion esențial în buna desfășurare a activității organismului, iar în cazul femeilor, estrogenul este responsabil mai ales pentru buna desfășurare a sistemului reproducător.


Fiecare organ din organism este influențat de nivelul hormonilor din organism, astfel că orice dezechilibru hormonal își va pune amprenta asupra întregului organism.
 
Un aspect deloc plăcut este faptul că dereglările hormonale înfluențează mai ales silueta, orice problemă fiind vizibilă mai ales pe cântar. Motiv pentru care este important să menții nivelul hormonal în doze optime astfel încât să nu te confrunți cu probleme de sănătate.
 

Cele mai comune simptome ale excesului de estrogen

În cazul în care observi modificări corporale sau ale stării de sănătate nu ezita să mergi la medicul de specialitate. Un nivel inconstant de estrogen în organism te poate „favoriza” să te confrunți cu ciclu menstrual neregulat sau cu dureri menstruale.

Practic am putea spune că estrogenul este hormonul frumuseții feminine, deoarece lipsa sau surplusul său în organismul uman poate fi responsabil de căderea părului, apariția surplusului de kilograme, mai ales din cauza dereglărilor de la nivelul glandei tiroide.

Dacă nu ai făcut nici o schimbare în alimentația ta și vezi că numărul kilogramelor tale este într-o continuă creștere și vederea brusc devinde încețoșată, atunci este clar un semnal că ceva nu funcționează corespunzător în organismul tău și trebuie să iei măsuri.

Află care sunt cei 3 hormoni din natură AICI

Cum influențează hormonii metabolismul

În primul rând glanda tiroidă fiind dată peste cap, funcțiile organismului vor fi afectate rând pe rând, iar stilul tău de viață va suferi anumite modificări deloc ușor de manevrat. Astfel metabolismul va deveni mai lent, arderile vor fi mai încete și astfel kilogramele se vor acumula mult mai ușor. Însă acest aspect nu este singurul care îți va influența rimtul ci și apariția sindromului premenstrual dureros care nu este deloc comod pentru nicio femeie, dar și scăderea libidoului. Aceasta din urmă poate avea un impact negativ asupra vieții de cuplu.
 
Oricare din simptomele mai sus expuse trebuie să te trimită la medic, și trebuie evitat cu orice preț expunerea la xenoestrogeni, adică acele substanțe chimice care imită foarte bine efectele estrogenului.
 
Dacă te întrebi în ce produse sau alimente se regăsesc aceste substanțe atunci ar fi bine să începi prin a evita pe cât posibil să consumi apă d ela robinet și să te îndrepți către o apă alcalină care să îți hidrateze corespunzător organismul.
 
De asemenea este indicat să eviți consumul de lactate despre a căror procedură de realizare nu știi nicio informație concretă sau care sunt foarte mult prelucrate.
 
Ferește-te de mâncarea mult prea procesată, de carnea tocată în abatoare asupra căreia nu poi avea un control sănătos, de mâncărurile de tipul fast food.
 

Dieta, porția de sănătate

Adoptă un stil de viață alimentar corect și echilibrat, cât mai multe legume și fructe astfel încât sistemul limfatic să poată elimina toxinele din organismul tău, și nu uita de hidratarea esențial și de mișcarea. Pentru o bună activitate a sistemului limfatic este necesar să faci perodic mișcare și să te odihnești corespunzător.

Dacă sănătatea îți permite și nu ai contraindicații în acest caz, ar fi bine ca măcar o dată pe sătămână să mergi la saună.

Evită de asemenea să suprasoliciți ficatul cu alcool sau tutun.

În cazul unei bănuieli că nivelul tău hormonal a fost afectat, medicul curant va solicita un set de analize de sânge și ulterior îți va prescrie un tratament adecvat, însă nu uita că cel mai bun medicament este alimentația și mișcarea.

Ai grijă la cantitatea de alimente grase consumate, introdu cât mai multe fibre în meniul tău și ține-te cât mai la distanță de stres. Din păcate un nivel mult prea crescut în organism de estrogen te poate predispune la cancer mamar și o serie de alte afecțiuni la fel de grave.
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »