Actualitate »

Semne care anunță că ai cancer pancreatic

11 January, 09:05 | 1 comentariu

Cancerul pancreatic se numără printre maladiile cele mai necruțătoare. Cel mai mare factor de risc pentru dezvoltarea acestei boli îl reprezintă fumatul.


Alte cauze ale cancerului pancreatic, care pot fi controlate, sunt obezitatea și expunerea la locul de muncă la anumite pesticide, coloranți și substanțe chimice. Alți factori care măresc riscul de cancer pancreatic sunt: îmbătrânirea, istoricul familial al bolii, diabetul zaharat și anumite tulburări genetice.

În primele faze, cancerul pancreatic este asimptomatic. Pentru diagnosticarea cancerului pancreatic, medicul îți va face un examen fizic complet. Deoarece cancerul pancreatic nu prezintă simptome în primele faze, iată câteva semne care te avertizează că te-ai îmbolnăvit.

Ai slăbit foarte mult în ultima vreme

Dacă ai pierdut mult în greutate în ultimele zile, este posibil ca asta să indice că pancreasul tău este în pericol. Din moment ce pancreasul nu mai funcționează corect, te vei confrunta cu probleme digestive, asta favorizând pierderea în greutate.

Citește și: Greutatea ideală, în funcție de înălțime

Ai fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip 2

Pancreasul este responsabil pentru menținerea glucozei din sânge la un nivel normal, deoarece este responsabil de producerea insulinei în organism. Atunci când pancreasul nu mai funcționează corect, există riscul să faci diabet de tip 2.

Citește mai multe pe această temă AICI

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Lupsa | 11 January 2017, 13:38
Oferta profitabila: lucru online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:[email protected]
Adauga un comentariu »