Actualitate »

Semne ale carențelor nutritive care apar pe ten

Autor: Daniela Purcaru | 19 February, 17:40 | 1 comentariu

Paloarea, uscarea pielii sau a părului sunt câteva dintre simptomele lipsei unor vitamine și minerale.


Tenul palid

Dacă te privești în oglindă și-ți dai seama că ai o paloare inexplicabilă, află că unul dintre motive poate fi lipsa de vitamina B12. Aceasta se poate manifesta și prin oboseală, amețeli, greață, balonare, probleme de memorie. Carnea, lactatele, brânzeturile, ouăle conțin această vitamină, dar n-ar fi rău să discuți și cu un medic dacă este necesar să iei suplimente alimentare cu vitamina B12. Este una dintre vitaminele necesare pentru transportarea oxigenului în corp, deoarece cu ajutorul acesteia se sintetizează hemoglobina.

Sângerarea gingiilor

Lipsa de vitamina C poate duce adesea la inflamarea articulațiilor și la sângerări nazale sau ale gingiilor. Corpul nu produce această vitamină, de aceea nu trebuie să lipsească din dieta zilnică.

Buzele palide

Un simptom frecvent al carenței de fier, buzele lipsite de culoare, palide se adaugă la alte semne ale anemiei, cum sunt oboseala persistentă, căderea părului, unghiile fragile.

Citește și: Topul celor mai bogate alimente în fier

Dermatita

În cazul în care suferi de dermatită seboreică, este posibil să duci lipsă de vitamina B7, numită și biotină. Alte semne ale acestei carențe sunt căderea părului, crampele musculare, mătreața, părul uscat, care se rupe ușor. Pentru a combate lipsa de biotină, mănâncă ouă, gălbenușul este cel care conține cea mai mare cantitate de biotină, morcovi, migdale, nuci, castraveți, lactate, ovăz.  

Pungile sub ochi

Te trezești dimineața cu pungi sub ochi? Poate fi un semn că n-ai dormit îndeajuns de mult, dar și că ai nevoie de un plus de iod. Ți-l poți lua din sarea iodată, dar și sarea poate fi vinovată pentru pungile de sub ochi, de aceea este mai bine să consumi mai des pește (cod, sardine), ouă, nuci, iaurt, fasole verde.

Extrapont

Redu consumul de sare!

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Costica | 20 February 2018, 08:10
Selectam moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email [email protected]
Adauga un comentariu »