Remedii naturiste / Terapii complementare »

Sarea de baie poate fi folosită în scop curativ

Autor: Ramona Liță | 10 January, 14:00 | 1 comentariu

Te-ai gândit că un moment de răsfăț la finalul zilei ar putea fi cel mai bun medicament pentru a trata anumite afecțiuni? Sarea de baie poate fi folosită în scop curativ, află cum.


Baile cu sare sunt considerate a fi un remediu tradițional ce oferă organismului reale beneficii datorită conținutului de minerale ridicat.

Chiar dacă această terapie cu sare se face de regulă în salină, poți să te bucuri de beneficiile sale și la tine acasă. Recomandat ar fi să apelezi la sarea grunjoasă, aceasta având o cantitate mai mare de minerale și oligominerale.

Tratament anticelulitic

Deși consumul de sare este de evitat tocmai din cauza  retenției de apă și a favorizării stratului adipos, sarea poate trata celulita, dacă o folosești atunci când faci baie.

Adaugă în cada plină cu apă 300 grame de sare la litru de apă și câteva picături de ulei esențial și stai 20 de minute după care te poți spăla în mod normal.

În felul acesta vei contribui la detoxifierea epidermei, circulația sangvină va fi stimulată și pielea va căpăta un aspect sănătos.
După baie aplică o loțiune intens hidratantă sau ulei de cocos, nu apela la această procedura cu sare mai mult de 2 săptămâni, după o lună de pauză poți să reiei cura.

Află de câtă sare are nevoie organismul tău AICI

Scapă de ciuperca piciorului cu sare de mare

Una dintre cele mai neplăcute probleme ce poate apărea la nivelul picioarelor este ciuperca piciorului, afectând astfel frumusețea lor.

La primele semne ale acestei probleme pune într-un recipient, apă cu o concentrație ridicată de sare și apoi ține picioarele în aceasta, de preferat ar fi să fie caldă, timp de 10-15 minute.

La final tamponează ușor cu un prosop fără a clăti picioarele.

Sarea te scapă de acnee

Prepară-ți o soluție din apă și sare, cu o concentrație mare și apoi cu ajutorul unui disc demachiant aplică soluția pe zonele afectate, lăsându-o să acționeze cel puțin 15-20 minute.

În felul acesta sarea te va ajuta să purifici pielea, să destupi porii și să reglezi secreția de sebuum. Ideal ar fi să aplici la nivelul tenului săptămânal o mască din  nămol salin.

 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Lupsa | 10 January 2018, 13:18
Oferta noua lucru pe net de indata: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email:[email protected]
Adauga un comentariu »