Remedii naturiste / Problemele tale »

Remediu miraculos cu miere și usturoi pentru ficatul bolnav

Autor: Cristina Popescu | 01 March, 13:20 | 4 comentarii

Remediul cu miere și usturoi este unul dintre cele mai puternice și eficiente tratamente pentru sănătatea hepatică, ideal pentru regenerarea și detoxifierea unui ficat bolnav datorită conținutului de antioxidanți și vitamine.


Articole similare:

Combinația de miere și usturoi va echilibra organismul din interior și va întări sistemul imunitar.

Beneficiile consumului de miere și usturoi pentru sănătatea ficatului

Nu trebuie să uităm că ficatul joacă un rol major în metabolism și are ca sarcină detoxificarea organismului de toxine și de deșeurile metabolice. Când ficatul este suprasolicitat, este posibil să apară erupții la nivelul pielii.

Acest lucru înseamnă că orice obicei dăunător sănătății, cum ar fi fumatul, o alimentație dezechilibrată, alocoolul în exces și viața sedentară, au consecințe asupra organismul nostru.

Ți s-a întâmplat, cel mai probabil, ca în unele zile să te simți balonat, lipsit de energie și cu probleme de digestie. În general, aceste simptome au ca origine un ficat saturat de toxine.

Totuși, înainte să apelezi la medicamente este recomandat să consulți un medic și să-ți îmbunătățești alimentația. Este necesar, de asemenea, să bei lichide din abundență (apă, ceaiuri, sucuri naturale) pentru a stimula curățarea interioară.

În plus, ficatul are nevoie de un nivel adecvat de antioxiodanți și vitamina C pentru regenerarea țesuturilor și optimizarea funcțiilor organismului.

Astfel, o dietă naturală, fără alimente procesate, fără făină albă sau zahăr, întărește sănătatea ficatului.

Iată, așadar, de ce trebuie să încerci remediul cu miere și usturoi!

Miere naturală este bună pentru sănătatea ficatului

Mierea sau ,,nectarul naturii'', cum mai este numită, este bogată în glucoză, minerale, antioxidanți și vitamine, fiind și unul dintre cele mai bune alimente pentru ficat.

Însă, mierea se remarcă în special datorită proprietăților sale de antibiotic natural și antiinflamatoare. Astfel, cea mai bună miere pentru ficat este cea de rozmarin - glucoza sa este absorbită rapid în organism și transformată în energie. De asemenea, mierea are rol purificator și regenerează țesutul hepatic, în cazul ficatului gras.

Rolul usturoiului pentru sănătatea ficatului

Usturoiul conține un compus numit alicină, care are un puternic rol antioxidant, antibiotic și antifungic, având proprietăți incredibile pentru sănătatea ficatului.
Nu trebuie uitat faptul că usturoiul luptă împotriva agenților patogeni care atacă ficatul sau pentru a elimina toxinele care se acumulează în ficat. De asemenea, usturoiul îmbunătățește digestia și luptă împotriva colesterolului rău.

Remediu cu usturoi și miere

Ai nevoie de: un cățel de usturoi și miere naturală, cât pentru a umple un borcan de dimensiuni medii.

Se curăță usturoiul și se taie cățeii de usturoi pe jumătate, astfel încât compușii săi naturali și terapeutici se vor combina cu cei ai mierii. Se pune usturoiul tăiat în borcan și se acoperă cu miere. Se închide recipientul ermetic și se lasă o săptămână la macerat. Se consumă o lingură de miere și usturoi zilnic dimmineața, pe stomacul gol.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Dorina | 01 March 2016, 13:39
Metoda revolutionara prin care sa castigati bani! Acum, in premiera nationala, va oferim un sistem excelent si deschizator de drumuri, prin care dvs garantat veti castiga mai multi bani, cu o activitate extrem de simpla, acasa, la calculator, in timpul liber. Cereti urgent detalii la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Negru Vasilica | 01 March 2016, 18:57
Oferta nou-nouta! In premiera absoluta: cel mai nou program super-eficient prin care va puteti rotunji rapid veniturile lunare! Nu trebuie sa aveti niciun fel de experienta, veti invata totul cu noi, pas cu pas si metodic! Trebuie doar sa va hotarati acum! Cereti urgent mai multe detalii la adresa noastra de email:[email protected]
3 Postat de: Stoenescu Ninel | 02 March 2016, 13:01
Ori sunteti plecati de langa cap ori invers cei care scriti semenea articole.Ce sa faci cu un catel taiat in 2 la un borcan de miere?????Ati capiat????Mai bine nu il faci.Ori v-a dat tata de mancare,mama fiind plecata si nu faceti diferenta dintre un catel si o capatana e usturoi????
4 Postat de: Elena | 19 January 2018, 09:35
Greșeală de tipar,daca observi mai jos se rectifica și se spune....se taie cățeii de usturoi....
Adauga un comentariu »