Remedii naturiste / Problemele tale »

Remedii naturale pentru nasul înfundat

Autor: Dorina Novac | 14 September, 16:30 | 38 comentarii

Când virusurile își fac de cap, nasul înfundat este o problemă destul de des întâlnită. Poţi face faţă cu brio acestei senzații neplăcute, dacă iei cele mai inspirate măsuri de prevenire şi tratament.


Durerea în gât, nasul înfundat, durerile musculare, tusea, febra, sunt simptome frecvent întâlnite în această perioadă. Deși se spune că o răceală durează în jur de o săptămâna, îți dorești să scapi de simptomele neplăcute cât mai rapid. În cazul nasului înfundat, micile trucuri urmate acasă pot face minuni.

Bea ceai de lămâie

Lămâia ajută în lupta cu răceala și combate virozele datorită conținutului bogat în vitamina C. Un tratament natural împotriva congestiei nazale este să bei ceai de lămâie fierbinte. Te va ajuta să îți eliberezi nasul de nesuferitele mucozități.

Picături cu apă sărată

Sarea cu apă este unul dintre cele mai simple remedii contra nasului înfundat. Soluţia salină ajută la subţierea mucusului, care devine mai uşor de eliminat, dar şi la curăţarea sinusurilor de factorii iritanţi. Fierbi o cană cu apă, o lași să se răcească, apoi o amesteci cu o jumătate de linguriţă de sare. Îți pui câte 1-2 picături din această soluție în fiecare nară, de câteva ori pe zi, până când starea ta se îmbunătăţeşte. După ce ai turnat picăturile, suflă, pe rând, fiecare nară – cu grijă, ca să nu îți provoci hemoragii nazale.

Tratează-te cu mirosul de ceapă

Ceapa este medicamentul naturist cel mai potrivit pentru gripă și răceală.Ai nevoie de o ceapă pe care să o zdrobești pe o farfurie. Apoi respiră pentru o perioadă cât mai lungă de timp ținând ceapa în dreptul nasului. Chiar dacă nu este o metodă plăcută, își va face efectul rapid și vei obține un nas desfundat.

Află AICI cum deosebești gripa de răceală

Infuzia cu busuioc

Datorită proprietăţilor sale antibacteriene, antifungice şi antivirale, busuiocul poate fi folosit în tratamentul congestiei nazale. Mestecă 1-2 frunze de busuioc proaspăt dimineaţa şi seara, înainte de culcare. De ajutor este şi infuzia cu busuioc. Pui 8-10 frunze de busuioc într-o cană cu apă fierbinte, laşi un sfert de oră la infuzat, apoi adaugi o linguriţă de miere. Bei câte o cană, de 2-3 ori pe zi.

Inhalează vapori de apă

Un remediu foarte simplu pentru desfundarea nasului presupune inhalarea vaporilor de apă. Fierbe într-un vas puțină apă și apleacă-te deasupra lui. Pune-ți pe cap un prosop pentru a crește eficiența acestui remediu și a nu lăsa vaporii să se piardă.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Brettdrott | 19 September 2017, 09:27
paxil clonidine 0.2 mg tablet
2 Postat de: Stewartcoews | 19 September 2017, 09:29
buy diclofenac sod ec 75 mg buy tetracycline antibiotics buy revia online cymbalta
3 Postat de: Aaronspiff | 19 September 2017, 10:00
vardenafil online medrol pack
4 Postat de: Aaronspiff | 19 September 2017, 10:34
cipro online effexor xr
5 Postat de: Charleslic | 19 September 2017, 11:28
sildalis
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »