Sanatatea ta / Ce te doare »

Ponturi să previi infecțiile de la ştrand

Autor: Alexandra Tudor | 10 July, 14:00 | 0 comentarii

Oricât de bine sunt respectate regulile de igienă, ștrandul sau piscina pot fi oricând o sursă de îmbolnăvire. Pentru ca o baie pe căldură să nu te coste sănătatea, urmează aceste sfaturi!


Nu înghiți apă din piscină!

De la ştrand sau de la piscină te poţi alege cu o infecţie a tractului digestiv. În cazul în care suferi de diaree, nu trebuie să mergi la piscină.

Așa eviți foliculita!

Bacteria Pseudomonas aeruginosa, care este vinovată şi de apariţia otitei de piscină, poate să cauzeze foliculite. Infecţia apare mai ales în zonele neacoperite de costumul de baie.

Apar pete pe piele sub forma unei erupții cutanate roșii, purulente şi provoacă mâncărime. Pentru a evita această infecție, mergi la duş înainte de înot, dar şi după ce faci baie, cu săpun.

Mai des la toaletă

Unii oameni suferă în mod regulat de infecții ale tractului urinar, care se declanșează mai ales după înotul într-o piscină publică.

Se recomandă să mergi la toaletă imediat după înot, pentru a se elimina microbii.

Poți lua, de asemenea, la tine, două costume de baie, ca să te schimbi, astfel încât zona intimă să fie mai protejată de infecţii.

Poartă dopuri de urechi!

Este frecvent întâlnită în timpul verii otita de piscină. Este necesară supravegherea medicală, ca să se vindece cât mai rapid, fără urmări. Cei mai afectaţi sunt copiii.

Ca să previi apariţia bolii, sunt indicate dopurile de urechi, care împiedică pătrunderea apei în zonă. În cazul în care eşti predispus la această infecție și-ţi rămâne apă în urechi după înot, poţi aplica câteva picături de alcool, pentru a dilua apa și pentru ca zona să se usuce.

Ca să previi infecţiile de la nivelul tractului digestiv (cu Salmonella, E. Coli, Cryptosporidium, Giardia, Norovirusurile, Shigella), nu înghiţi apă din piscină. În general, simptomele dispar după câteva zile, dar nu ezita să consulţi medicul dacă acestea persistă.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »