Familia ta / Copii »

Ponturi pentru a-ți proteja copilul de caniculă

Autor: Dorina Novac | 11 August, 15:05 | 0 comentarii

Plimbările sunt binevenite întotdeauna pentru bebeluși, trebuie doar să știi cât să stai afară cu cel mic, în funcție de sezon, temperatură sau vreme.


Sezonul canicular este dificil pentru siguranța și sănătatea copilului. Totuși, plimbările nu trebuie întrerupte, chiar dacă temperaturile sunt destul de ridicate, cu condiția să respecți câteva reguli şi măsuri de protecţie esenţiale pentru îngrijirea celui mic.

Nu uita de hidratare

Din cauza temperaturilor foarte mari, bebelușii sunt expuși unor riscuri. În primul rând, pielea este mult mai sensibilă, astfel că micuții se ard mai repede o dată expuşi la soare şi chiar dacă nu transpiră, există pericolul să facă insolaţie şi să se deshidrateze.

Unele mămici când își scot bebelușii din casă acoperă căruciorul cu o bucată de stofă considerând că astfel vor proteja micuțul de căldură și de insecte. Totuși, specialiștii sunt de părerea că copilul riscă să facă șoc termic.

Atunci când căruciorul este acoperit cu stofă în totalitate, aerul nu mai circulă în interiorul acestuia și în loc să se răcorească, el de fapt se încălzește, iar copilului îi vine tot mai greu să respire. Cercetările au demonstrat că dacă în timpul plimbărilor pe afară căruciorul nu este acoperit cu nimic, atunci temperatura în interiorul lui este de 22 de grade.

Află cum îți protejezi copilul de radiaţiile solare AICI

Profită de avantajele dimineții

Pe timpul verii este bine să scoți bebelușul la plimbare devreme, în zorii dimineții, când soarele nu arde foarte tare. De asemenea, poți merge la plimbare cu cel mic și seara, după ora 18:00, când soarele nu mai este puternic.

Pentru ca plimbarea bebeluşui să fie una plăcută chiar şi în toiul verii, îmbracă-l cu haine lejere din bumbac, ca să nu se supraîncălzească. Dacă cel mic este plimbat cu căruciorul, încălțămintea de vară nu este necesară.  De asemenea, protejează capul şi ochii copilului cu o pălărie sau ochelari de soare.

Dacă în timpul plimbărilor copilul transpiră (acest indiciu nu este prezent la nou-născuţi întrucât în primele săptămâni de viaţă copilul nu transpiră), plânge fără motiv, are o stare de nervozitate, te poți alarma, bebeluşul s-a încălzit peste măsură.

Dacă ţii cont de aceste măsuri de protecţie ieșirile în parc cu bebelușul vor fi plăcute, chiar și pe timp de caniculă.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »