Actualitate »

Planul săptămânal de eliminare a zahărului din alimentație

Autor: Luiza Moldovan | 05 December, 14:25 | 0 comentarii

Ai obiceiuri dulci și te miri că iei în greutate? Ți-am pregătit un plan pe o săptămână care să te ajute și să te învețe să reziști zahărului și să elimini cât mai mult din el.


Renunțarea la zahăr te ajută să slăbești fără absolut nici un efort, te ajută să te simți minunat și, mai mult decât atât, să te simți cu mulți ani mai tânără. Mai ales dacă te gândești că nu există absolut nici un beneficiu de pe urma consumului de zahăr. Uită-te la programul nostru și încearcă să te ții de el. Noi credem că poți!

Luni

Renunță la negrese, la înghețată, la iaurtul înghețat, evită să mănânci dulciuri de la colegii de job și spune adio tortului aniversar, fie al colegilor, fie al tău. Nici măcar bucățica aia mică de afine, pe care scrie că e foarte nutrtitivă n-ai voie s-o mănânci. E un aport de zahăr inutil. Dacă ești înainte de ciclu sau în premenopauză, dezechilibrul dintre progesteron și estrogen declanșează niște pofte de dulce pe care suntem convinși că le cunoști. Deficitul de zahăr reduce drastic nivelul serotoninei, al dopaminei și al norepinefrinei, ceea ce duce la dureri de cap, insomnie, oboseală, depresie. Încearcă să echilibrezi asta prin aprot de tofu și alte produse de soia, care-ți aduc mai mult estrogen în corp. Dacă nici asta nu-ți taie pofta de dulce, încearcă cu o portocală, o mână de afine sau două bucățele de ciocolată neagră.

Marți

Nu adăuga zahăr la nimic. Nici măcar îndulcitor. Corpul tău desface aceste pachețele de fals zahăr mai repede decât ajunge viral pe net un videoclip cu pisicuțe. Asta te face să vrei și mai mult. Prima oară când mai ai poftă de dulce, mai întâi admite-o față de tine însăți și apoi spune-ți că n-ai voie. Nu ai voie nici siropuri aromate, nici nimic. Ține minte că îndulcitorii artificiali sunt mai periculoși decât zahărul în sine! În schimb, uite ce poți face ca să mai adaugi puțin dulce în dieta ta: adaugă extract de vanilie, nucă de cocos pe grill sau ceapă caramelizată. Creează contrast adăugând sare și o să vezi ce gust bun obții!

Citește mai multe pe această temă AICI

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »