Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Planta care îngrijește aparatul genital feminin

Autor: Ramona Liță | 14 February, 12:00 | 1 comentariu

Considerată ca fiind „de aur” pentru sistemul imunitar, smirna este renumită și pentru capacitățile sale curative mai ales asupra sistemului reproducător feminin.


Provenind de pe tărâmurile deșertice ale Mării Rosii, smirna este o răsină a unui arbore mic cu reale proprietăți curative.

Se poate folosi atât sub formă de infuzie cât și de tinctură, însă întotdeauna numai cu acordul medicului curant. Se găsește în farmacii sau chiar și în magazinele naturiste.

Infuzia tratează afecțiunile genitale

În ceea ce privește sănătatea aparatului genital feminin ai nevoie de o infuzie mai concentrată în care să folosești 4 bobițe de smirnă al un pahar de apă caldă, spălăturile vaginale cu această infuzie pot să te salveze de probleme precum vaginite, leucoree, hemoroizi sau chiar ulcerații.

Chiar și numai pentru uzul extern, nu ezita să te consulți cu medicul curant înainte de a o folosi.

Tinctura de smirnă combate răceala

O poți găsi gata preparată la magazinele de specialitate sau o poți prepara acasă lăsând la dizolvat într-o sticlă 10 grame de smirnă cu 100 grame de alcool. Atenție, alcoolul trebuie să fie de 90 de grade. Lasă sticlă închisă ermetic timp de 7 zile, apoi filtrează-l și păstrează-l la rece.
Dacă te confrunți cu gripă, guturai sau bronșită ia o lingurită de tinctură dizolvată într-un pahar cu apă de 3 ori pe zi și vei vedea diferența.

Alungă răul de mașină

O altă problemă des întâlnită, răul de mașină va deveni o poveste dacă alegi să folosești smirna. Datorită gustului său puternic, aromat și amar va combate cu succes atât simptomele de rău de mașină cât și durerie de stomac.

Nici balonarea nu este ocolită de acțiunea benefică a acestei plante, cu 15 minute înainte de masă  ia 2-3 lingurițe de infuzie de smirnă făcută din 1-2 bobițe de smirnă peste care ai adăugat o cană de apă fiartă, și trebuie lăsată 10 minute la infuzat.

Doar două lingurițe înainte de masă și atât balonarea cât și indigestia nu te vor mai deranja.

În plus va ajuta la curățarea stomacului de toxine, mai ales dacă alegi să faci gargară cu apă și smirnă după ce ai avut parte de o masă îndestulată.

Gargara fiind valabilă și pentru buna funcționare a plămânilor.

Probleme cu inima?  Atunci fierbe o linguriță de smirnă pisată cu o ceașcă de apă și după ce sa răcit poți să o bei și astfel problemele cardiovasculare vor sta la distanță de tine.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Lupsa | 14 February 2018, 13:25
Oferim urgent lucru complet online: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email:[email protected]
Adauga un comentariu »