Viata sexuala / Sex&dragoste »

Orgasmul, porția de sănătate pentru trup și minte

Autor: Ramona Liță | 20 March, 16:00 | 0 comentarii

Sexul aduce numeroase beneficii sănătății tale. Este o plăcere care poate îmbunătăți semnificativ sănătatea fizică. Împreună fizicul și psihicul oferă un confort și o gândire pozitivă, indispensabilă bunei funcționări a organismului tău.


Studiile realizate despre beneficiile sexului regulat și a or­gas­melor aferente au revelat faptul că scad considerabil rata de mortalitate atât la băr­bați cât și la femei.

Sexul îți sporește încrederea în tine

Iubirea ajută la creșterea respctului și a stimei de sine. Starea de spirit se îmbunătățește cosiderabil în momentul în care ai pe cineva cu are să îți împărtășești intimitatea, ajută la consolidarea și îmbunătățirea relației unui cuplu. Cu cât faci mai mult sex cu atât îți vei dori mai mult să, mai ales că nivelul de oxitocină a bărbatului se potrivește cu cel al femeii după finalizaa actului sexual. O viață sexuală împlinită și fericită se transpune vizibil în rezultatul benefic al activităților zilnice pe care le faci.

Cel mai bun medicament

Vindecarea poate fi obținută prin intermediul mai multor căi. Indiferent că vorbim despre o rană fizică sau o afecțiune precum diabetul, sexul vindecă. O activitate sexuală constantă ajută celulele să se regenereze. Oxitocina este aliatul tău și protejează mai ales sistmul cardiovascular și nervos.C

Citește și: Ce proprietăți curative au îmbrățișările

Întârzie îmbătrânirea

Activitatea sexuală prelungește viața și crește virilitatea mai ales la bărbați. Este modalitatea cea mai bună de a evita un atac cerebal. Hormonii eliberați după un orgasm te ajută să creezi conexiuni mai bune, să fii mai încrezător și să combați procesul de îmbătrânire al organismului. Cel mai bun tratament de înfrumusețare, dacă te gândești și la somnul bun și odihnitor de după.

Scade riscul de cancer la sân

Cercetătorii susțin că atât sexul cât și orgasmul ajută organismul să funcționeze în parametri buni și scad riscul de cancer la sân în cazul femeilor care nu au născut. Mai mult de atât ajută la întărirea mușchilor pelvieni, cei responsabili să controleze fluxul de urină.

Reduce șansele bărbaților de a face cancer de prostată

Bărbații cu vârste cuprise între 20-30 de ani pot reduce șansele de a face cancer de prostată cu până la 30%.  Nici după această vârstă nu are contraindicații, cu cât este mai frecventă activitatea sexuală cu atât mai viguos este organismul tău.

Citește și : Cum se tratează cancerul de prostată

Reglează menstruația

Hormonii joacă un rol important în buna funcționare a aparatului genital feminin și nu numai. Ajută la creșterea nivelului de estrogen al femeii, prevenid apariția osteoporozei și alzhaimerului. Un orgasm pe săptămână contribuie semnificativ la menținerea ciclului menstrual regulat. Endorfinele eliberate în corpul femeii ajută la alinarea durerilor cauzate de atrită și a crampelor musculare.

 

 

 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »