Stil de viata&dieta / Diete »

Orezul este secretul siluetei perfecte

Autor: Ramona Liță | 13 February, 18:00 | 2 comentarii

Orezul, mai ales cel brun, face parte din cerealele sănătoase care n-ar trebui să lipsească din alimentația ta, mai ales dacă vrei să scapi de surplusul de kilograme.


Dacă ai o alimentație echilibrată și sănătoate trebuie să știi că o simplă can de orez gătit corect îți va furniza aproximativ 5 grame de proteine, cantitatea suficientă pentru ca organismul tău să funcționeze corespunzător.

Astfel că dacă vrei să ții post sau ești vegetarian și nu consumi carne de fel, poți să ai parte de cantitatea necesară de proteine consumând orez.

Orezul, sursă de energie

Consumul cu regularitate de orez îți furnizează pe lângă necesarul de proteine și o doză bună de energie, dintre toate cerealele orezul având cel mai mare indice proteic benefic corpului tău.

Energia fiind furnizată atât din carbohidrații pe care îi conține cât și din grăsimile și proteinele sale.

Află cum se prepară budinca de orez și cât de sănătoasă este AICI

Contribuie la reglarea tesiunii

Exact, consumul de orez nu este doar un bun aliat împotriva surpusului de kilograme, ci este și un bun curant al sistemului cardiac.  Fiind sărac în grăsimi acesta ajută la reglarea tensiunii, afirmă Walter Kempner, de la Universitatea de Duke, departamentul de medicină, cel care a adus în atenția nostră pentru prima dată dieta cu orez.

Astfel că o dietă bazată pe orez, legume și fructe va ajuta la scăderea colesterolului rău, la reglarea tensiunii, și nu în ultimul rînd la menținerea unei greutăți corporale sănătoase.

Cum se gătește corect orezul?

Pune orezul la fiert așa cum o faci de obicei, însă de data aceasta adaugă la fiert o linguriță de ulei de cocos. Lasă apoi la fiert 40 de minute, și după ce s-a răcit lasă-l la frigider aproximativ 10-12 ore pentru ca uleiul de cocos să intre bien în orez. Apoi poți să îl consumi și vei observa diferența după numai 3 săptămâni, mai ales dacă vei avea două mese pe zi la care să adaugi orez, fie cu legume fie așa simplu.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Cosmin | 13 February 2018, 16:05
Cautam imediat moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Costica | 14 February 2018, 10:50
Selectam moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email [email protected] com
Adauga un comentariu »