Actualitate »

Ochiul uscat, o grijă la timpul trecut (P)

Autor: Redactia | 18 October, 13:35 | 0 comentarii

Ochiul uscat, una dintre cele mai răspândite afecțiuni ale ochiului, este o dereglare multifactorială a lacrimilor și suprafeței oculare ce determină simptome de disconfort ocular, ex.: senzații de înțepături, arsură sau mâncărime, durere, înroșire.

Potrivit studiilor, milioane de oameni suferă de ochi uscat (bărbați și femei deopotrivă). Netratat, poate duce la complicații pe termen lung.

Cauzele aceste afecțiuni sunt: schimbările hormonale, vârsta, problemele medicale sau unele boli autoimune (inclusiv Sindromul Sjogren), factorii de mediu (aer condiționat, lucru intens la computer, mediu uscat, expunerea la fum).

Fumul de țigară, 4000 de substanțe nocive

Fumul de țigară este unul dintre factorii de risc în apariția ochiului uscat. O expunere prelungită la fumul de țigară (ce conține aproximativ 4000 de substanțe nocive) poate declanșa apariția senzațiilor de înțepături, furnicături sau de iritație. Deși aceste simptome se pot manifesta ușor, ele pot deveni foarte severe.

Systane Ultra picături oftalmice lubrifiante, puterea liniștitoare a ochilor

Lacrimile artificiale Systane Ultra (produs ce face parte din gama largă de produse Alcon Pharmaceuticals, a NOVARTIS division, cel mai important jucător în piața de lacrimi artificiale) au fost gândite pentru ameliorarea simptomelor ochiului uscat. Oferă confort imediat de lungă durată și hidratare ochilor, și ajută ochiul să rămână protejat și lubrifiat. Systane Ultra picături oftalmice lubrifiante reface stratul lacrimal (apos și mucinic) și oferă protecție extinsă care se menține mult timp.

Systane Ultra picături oftalmice lubrifiante se poate utiliza ori de câte ori este nevoie, pe parcursul întregii zile, chiar și în timpul purtării de lentile de contact.

Umezește lentilele de contact, reduce disconfortul asociat cu purtarea lentilelor și ajută la îndepărtarea particulelor ce pot cauza iritație și/sau disconfort la nivel ocular.

Systane Ultra este un dispozitiv medical care poate fi eliberat fără prescripție medicală și este disponibil în farmacii.

Ref.:
1.Systane Ultra - Instrucțiuni de utilizare [Surse: Site, Prospect, Brief, Dosar Familia Systane – Gama completă]
SYS201610014

Novartis Pharma Services România SRL
Lakeview Office Building
Str. Barbu Văcărescu, nr. 301-311, et. 1
sector 2, cod poștal 020276, București, România
[email protected]
[email protected]

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »