Sanatatea ta / Ce te doare »

Obiceiul care îți distruge inima, ficatul și rinichii

Autor: Ramona Liță | 20 September, 18:00 | 0 comentarii

Un obicei aparent extrem de banal îți poate pune sănătatea în pericol, mai ales dacă vine la pachet cu o cantitate mare de sare consumată.


Unul dintre cele mai comune obiceiuri atunci când stai seara la televizor sau ieși la bere cu prietenii, consumul de semințe de floarea soarelui sau de dovleac prăjite și sărate reprezintă un pericol pentru sănătatea ta.

Considerat ca fiind „un sport național” semințele de floarea soarelui prăjite și trecute prin sare sunt delicoase dar deloc sănătoase mai ales dacă sunt consumate frecvent și în cantități mari.

Cercetătorii din domeniul alimentar au ajuns la concluzia că românii consumă anual în jur de 13.ooo de tone de semințe prăjite și sărate. Alături de semințele de floarea soarelui aflându-se și semințele de dovleac.

Semințele, o sursă de sănătate

Atunci când sunt cosumate în starea lor crudă semințele îți oferă o serie de nutrimenți printre care vitaminele E, B1, B6, acidul folic, magneziu, seleniu și fitosteroli care ajută la menținerea unui nivel de colesterol bun în sânge.

Potrivit epochtimes-romania.com, semințele prăjite se transformă din aliatul sănătății tale într-o bombă calorică.

Și asta datorită faptului că odată cu semințele prăjite ingerezi o cantitate foarte mare de sare, astfel rinichii tăi vor fi afecțati de acest obicei aparent banal al tau. Necesarul zilnic de sare pentru un organism sănătos este doar de 5-6 grame, iar consumarea semințelor prăjite și sărate aduce un aport de până la 10 ori mai mare.

Află ce afecțiuni poți trata cu ajutorul semințelor de mărar AICI

Prăjești semințele? Sunt toxice pentru ficat!

Dimineața la micul dejun un iaurt cu cereale la care să adaugi o mână de diverse semințe în starea lor crudă este o exclentă sursă de energie și vitamine. Însă atunci când ele sunt deja prăjite și sărate, consumarea lor poate deveni toxică pentru ficat și pot să contribuie la apariția cancerului de colon.

Risc crescut de hipertensiune

Nu mai este un secret pentru nimeni că numărul persoanelor afectate de hipertensiune din ultimii ani este într-o continuă creștere. Acest lucru fiind posibil mai ales din cauza alimentației dezechilibrate și a consumului excesiv de sare, unde se încadrează și celebrele semințe prăjite și sărate.

O dată instalată hipertensiunea arterială există riscul apariției altor boli ale sistemului acrdiovascular precum infarctul, accidentul vascular cerebral sau chiar cancerul renal.

Consumă cu moderație semințele și alege varianta naturală ce îți va oferi mult mai multă energie și sănătate.

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este faptul că un consum exagerat de sare favorizează retenția de apă în organism, acțiune ce contribuie la creșterea în greutate.

Semințele de floarea soarelui mai ales, consumate în stare crudă sau chiar prăjite la cuptor fără sare îți vor oferi o sursă bună de proteine care va declanșa mai rapid starea de sațietate, astfel vei putea să ai grijă de silueta ta și să stai departe de tentațiile nesănătoase.

Alege să consumi mereu doar proteine de calitate, ținând cont de faptul că ele au un rol important în organism și anume transformă grăsimile rele în energie, accelerând în felul acesta metabolismul.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »