Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Mușețelul, util în caz de enterocolită

Autor: Daniela Purcaru | 22 September, 12:15 | 1 comentariu

În cazul în care suferi de o afecțiune digestivă sau respiratorie, folosește aceste remedii preparate din mușețel, o plantă medicinală folosită încă din vechime datorită efectelor antibacterian, antiinflamator și descongestionant.


Sub formă de infuzie combinată, în enterocolită

Dacă suferi de enterocolită, ulcer sau gastrită, bea câte 2 căni de ceai de mușețel pe zi, între mesele principale.

Pentru a face o infuzie combinată, pu la macerat într-o jumătate de ceașcă de apă 2 lingurițe de flori. După 30 de minute, strecori lichidul și-l dai deoparte. Peste florile rămase torni o jumătate de ceașcă de apă clocotită și o lași la infuzat 20 de minute. O strecori și o amesteci cu maceratul la rece.

Tinctura de mușețel, leacul infecțiilor respiratorii

Sinuzita, răceala, gripa pot fi alungate cu tinctură de mușețel care are acțiune antiinflamatoare, antibacteriană și antiseptică. Bei 20 de picături și le amesteci cu puțină apă sau faci gargară cu o linguriță de tinctură combinată cu 100 ml de apă.

Citește și: Cele mai eficiente plante eficiente în caz de sinuzită

Dacă vrei să-ți faci în casă tinctura, pune la macerat 20 de grame de flori de mușețel în 100 ml alcool de 70 de grade, 10 zile. Agită sticla zilnic, apoi strecoară tinctura și păstrez-o în sticle de culoare închisă.

Uleiul de mușețel are efect antiseptic

Infecțiile pielii, eczemele, dermatita pot fi evitate cu ajutorul uleiului de mușețel cu acțiune antiseptică, antiinflamatoare, emolientă și cicatrizantă. Pentru a-l prepara ai nevoie de 10 g de flori de muşeţel și alcool de 70 de grade, pe care le păstrezi într-un vas închis, 2-3 ore, la temperatura camerei.

Te-ar mai putea interesa: „Cum pot trata natural dermatita?”

Adaugă 100 ml de ulei de floarea-soarelui, de măsline sau de sunătoare. Încălzeşte amestecul, agitând din când în când până când alcoolul se evaporă, apoi strecoară.
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Dan | 23 September 2017, 07:38
Oportunitate exceptionala: castigi acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: [email protected]
Adauga un comentariu »