Viata sexuala / Sex&dragoste »

Motivele pentru care dispare apetitul sexual la femei

Autor: Ramona Liță | 14 July, 10:00 | 0 comentarii

Într-o relație, sexul joacă un rol important mai ales în primii ani. Atât femeile, cât și bărbații se pot confrunta cu scăderea apetitului sexual de-a lungul anilor. Iată ce contribuie la scăderea apetitului sexual la femei!


Sexul este o activitate fizică care este comandată de către creier, conform unor factori psihologici dorința sexuală este un act natural care odată cu vârsta suferă anumite modificări. Din păcate nu este singurul factor care influentează acest proces natural.

În momentul în care o femeie se confruntă cu această problemă, și anume scăderea semnificativă a apetitului sexual, o serie de factori negativi se răsfrâng asupra vieții atât personale cât și profesionale. De asemenea este posibil să te confrunți și cu o tulburare de dorință sexuală hipoactivă.

Probleme de comunicare în cuplu

În primii ani de relație totul este frumos, însă o dată cu trecerea anilor se produc anumite modificări atât pe plan profesional cât și pe plan personal.

În cazul în care nu poți comunica cu partenerul și mai intervin și schimbări majore în relație precum nașterea unui copil care atrage de la sine schimbarea priorităților, apetitul sexual poate avea de suferit, mai ales în perioada imediat următoare nașterii. Aspect care de multe ori nu poate fi înțeles în totalitatea de către parteneri, aspecta care va favoriza apariția anumitor tensiuni în cuplu.

Stresul partenerului de la muncă adus acasă și lipsa de comunicare pot pune mai multe paie pe foc și astfel se va crea o situație care cu greu va putea fi stăpânită.

Află ce afecțiuni îți afectează viața sexuală AICI

Scăderea nivelului de testosteron

Acest hormon este responsabil de dorința sexuală la ambele sexe, mai ales că el își are apogeul în jurul vârstei de 20 de ani la femei, aflându-se apoi în scădere până la menopauză când scade dramatic.

În cazul în care în timpul sarcinii ai luat mai multe kilograme, ești la prima naștere și tot procesul ulterior ți se pare dificil și nu are cine să te ajute, se poate instala cu ușurință depresia sau te poți confrunta cu afecțiuni precum endometrioza, tulburări tiroidiene, aspecte care bineînțeles că afectează dorinta sexuală a femeii atât la nivel psihic cât și fizic.

Anumite medicamentele

Dacă ești nevoit să administrezi antidepresive, anticoncepționale sau un tratament pentru ținerea sub control a tensiunii arteriale, atunci dorința sexuală este posibil să fie afectată, mai ales că și testosteronul este în scădere iar circulația sangvină datorită tensiunii arteriale oscilante are și ea de suferit.

Circulația sangvină joacă un rol important în apetitul sexual.

În plus, nivelul hormonului androgen este într-o permanentă scădere cu vârsta. Pe măsură se anii trec, femeile nu mai acordă aceeași importanță actului sexual precum o face bărbatul.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »