Sanatatea ta / Ce te doare »

Motive să tratezi ulcerul la timp

Autor: Alexandra Tudor | 11 August, 08:00 | 1 comentariu

Dacă durerile de stomac nu-ți dau pace înainte sau după masa, este nevoie să faci o vizită medicului tău de familie. Poate fi vorba despre ulcer, care, netratat, se poate agrava.


Nu doar durerea ar trebui să te alarmeze, ci și alte simptome care pot anunța un ulcer: arsuri, grețuri, chiar vărsături. Cu atât mai mult ar trebui să fii sigur că e momentul să ceri ajutor medical dacă ai vărsături cu sânge sau scaune de culoare neagră.

Dacă mănânci pe apucate, pe fugă mâncături prea fierbinți creezi terenul propice pentru apariția unei afecțiuni cum este ulcerul. Principala cauză a bolii este bacteria Helicobacter pylori care atacă mucoasa stomacului, însă stilul de viață are o influență foarte mare.

Nervozitatea, stresul pe o perioadă lungă de timp, medicamentele care conțin ibuprofen sau aspirina, luate multă vreme, sunt și ele printre factorii care pot declanșa ulcerul sau alte afecțiuni ale stomacului.

Riști complicații grave

Cu toate că pot dura și o lună crizele de ulcer, atunci când durerile persistă mai mult de 14 zile, e bine să te prezinți la doctor. Dacă nu ții un regim potrivit și nu excluzi anumite alimente care-ți fac rău, este posibil ca ulcerul să evolueze către:

- hemoragie stomacală, manifestate prin vărsături cu sânge.

- perforație a peretelui stomacal, așa-numitul ulcer perforat, anunțat de dureri, febră, vărsături, sensibilitate abdominală

- îngustarea pilorului, mai precis a trecerii dintre stomac și duoden (stenoză pilorică) care are ca simptome, pe lângă dureri, vărsăturile și slăbirea în timp scurt, fără explicație.

Toate acestea sunt considerate urgențe medicale, care cer ajutor medical specializat la cel mai propiat spital.

Ce conținte dieta care scade intensitatea simptomelor

În cazul în care se depistează prezența bacteriei Helicobacter pylori, pe lângă tratamentul medicamentos recomandat de medic, regimul alimentar este foarte important pentru refacere.

Evită legumele și fructele în stare crudă, dulciurile (îndeosebi cele care conțin cacao), ciocolata, cafeaua, tutunul și băuturile cu alcool. Dieta va include legume fierte, carne albă sau de vacă, lapte bătut, iauturi, paste făinoase.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Elena | 11 August 2017, 08:12
Super-oferta: bani acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:[email protected]
Adauga un comentariu »