Actualitate »

Moduri de combatere a durerilor menstruale

Autor: Marina Ionescu | 20 June, 18:40 | 0 comentarii

Aproape că nu există femeie care să nu fi avut măcar o dată aceste probleme sau să nu se se confrunte cu dureri menstruale în fiecare lună. Află cum putem scăpa de durerile lunare, fără să luăm medicamente?


Specialiștii recomandă ca pentru eliminarea crampelor avute la menstră să fii mai atentă la alimentația pe care o consumi.

Mai puține grăsimi saturate

Pentru a preveni durerilor apărute la menstruație, medicii spun că ar trebui să mănânci mai multe legume și să consumi cât mai puține grăsimi animale, carne și lactate, dar și pe cele din produsele de patiserie (pe bază de margarina și foitaj). De ce să faci acest lucru? Pentru că un regim bazat pe alimente cu nivel scăzut de grăsimi rele reduce inflamațiile din organism.

În loc de mezeluri și cărnuri bogate grase, și în loc lapte, brânză, unt,  poți alege să mănânci carne de pește, nuci și să îți faci salate din legume crude, stropite cu câteva picături de ulei de măsline sau de in.

Știai că...

... și bărbații au un fel de simptome asemănătoare cu cele resimțite de femei în perioada menstruației?

Ceaiuri din plante

Fitoterapeuții recomandă pentru calmarea durerilor survenite în prima sau a doua zi a menstruației, să bei ceaiuri din următoarele remedii: Coada-șoricelului, mușețel, gălbenele, crețișoară. Nu se beau toate în aceeași zi. Poți încerca și un ceai din călin. Îl prepari astfel: pui 2 lingurițe de plantă la 250 ml de apă clocotită. Lași la infuzat 15 minute și bei de 3 ori pe zi. Atenție! Mai întâi, întreabă doctorul dacă ai voie să bei astfel de ceaiuri!

Truc

Dacă ai menstruații cu flux sangvin abundent, dar ai și crampe în această perioadă, poți încerca un ceai pe bază de traista-ciobanului. Îl prepari astfel: pui 2 lingurițe de plantă la o cană cu apă clocotită. Lași 15 minute la infuzat, apoi strecori. Bei maximum 3 căni pe zi.

Sticluța cu apă caldă

Mamele noastre ne-au învățat un remediu pentru a scăpa de durerile de burtă în perioada menstruației. Umpli o sticlă cu apă fierbinte și o înfășori bine într-un prosop din bumbac.

În niciun caz nu pui sticla direct pe zona dureroasă (adică direct pe peile), ci doar dacă ai pus o barieră din material textil. Medicii nu recomandă dușurile fierbinți în perioada ciclului menstrual căci acestea vor face ca fluxul sangvin să devină abundent.

Uleiuri esențiale

Specialiștii în fitoterapie spun că un masaj cu ulei esențial din plante poate ameliora durerile menstruale. Cercetătorii au efectuat un studiu pe 48 de femei care aveau astfel de probleme la menstruație. Unora dintre acestea li s-a cerut să maseze ușor zona abdomenului inferior cu un ulei esențial diluat (ulei de salvie, maghiran și lavandă), începând cu terminarea menstrei și continuând până la apariția următorului ciclu lunar.

Celorlalte participante la studiu li s-a spus să se ungă în aceeași zonă, adică sub buric, cu o soluție sintetică. Ambele grupuri de femei au spus că problemele lor s-au diminuat, însă cele care s-au masat cu uleiurile esențiale au obținut rezultate mai bune față de celelalte, notează everydayhealth.com. Studiul respectiv  a fost consemnat în anul 2012 în Journal of Obstetrics and Gynaecology Research.

Exerciții fizice reduse ca intensitate

Dacă nu ai o menstruație abundentă ai putea face puțin sport în această perioadă a lunii. Cu ajutorul mișcării se eliberează endorfine, care îți conferă o stare de bine și vor reduce durerea. În anul 2015, a fost publicat un studiu în acest sens, în revista Journal of Family Reproductive Health. Acest articol explică faptul că atât exercițiile de tip aerobic cât și cele de stretching (întindere) contribuie la eliberarea endorfinelor, ameliorând astfel și crampele.

Sfat

Consumă alimente bogate în magneziu: spanac, salată verde, ceapă verde, banane, ananas, kiwi, migdale, cerealele integrale, fasolea și mazăre. Această substanță minerală, Mg, reglează funcționarea sistemul nervos și a musculaturii și este benefic împotriva crampelor menstruale.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »