Remedii naturiste / Problemele tale »

Moduri de a trata rapid înțepăturile de insecte

Autor: Daniela Purcaru | 17 July, 17:40 | 0 comentarii

Chiar dacă unele înțepături de insecte par inofensive, veninul poate da dureri, inflamații și mâncărimi greu de suportat. Remediile îți sunt la îndemână și-ți scurtează suferința!


 Aplică gheață sau o compresă termică 

O soluție rapidă este să aplici pe locul înțepăturii un cub de gheață învelit în câteva straturi de tifon și nu direct pe piele. În farmacii găsești și o compresă termică reutilizabilă pe care o poți pune la congelator câteva minute pentru a o pune apoi 15 minute pe zona cu probleme pe care o va răcori și calma.

 Tamponează cu soluție salină 

Sarea este unul dintre remediile folosite din vechime împotriva veninului de păianjen. Soluția salină în special dezinfectează și este mai eficientă în această situație decât apa și săpunul.

Diluează jumătate de linguriță de sare într-un pahar cu apă fiartă. După răcire, îmbibă o compresă sterilă în acest amestec. Fie o pui peste locul dureros și o menții 20-30 de minute, fie tamponezi ușor din când în când, pentru a scăpa de mâncărimi.

Citește și: Protejează-ți pielea cu ajutorul naturii

 Prepară o pastă din bicarbonat și apă 

Tot pentru alunga mâncărimile, amestecă părți egale de bicarbonat și apă. Pasta obținută, aplic-o pe zona cu probleme și las-o să acționeze 5-10 minute.

Este nevoie să repeți procedura de 3-4 ori pe zi, până când dispare nu doar mâncărimea, ci și durerea. Bicarbonatul de sodiu neutralizează efectele veninului și scade intensitatea durerii.

Amestecă turmeric și ulei de măsline

Poate știai că turmericul are proprietăți antiinflamatoare. Iată de ce este un remedii în caz de înțepături de insecte. Este și un bun antiseptic.

Descoperă mai multe leacuri pentru înțepăturile de insecte AICI

Combate durerea, previne umflarea și înroșirea pielii. Peste o lingură de pulbere de turmeric pune ulei de măsline cât să obții o pastă. Masează locul cu probleme și așteaptă o oră până să speli zona.

Reaplică de câteva ori pe zi, pentru a obține rezultatele dorite.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »