Sanatatea ta / Ce te doare »

Mi-a ieşit un urcior. Ce să fac?

Autor: Adela Baboschi | 28 May, 15:55 | 18 comentarii

Ochii sunt „oglinda” sufletului şi orice infecţie a acestora ar putea avea repercusiuni grave asupra sănătăţii tale fizice şi psihice. Dacă te-ai trezit de dimineaţă cu o umflătură în zona ochilor, este foarte posibil să ai urcior. Nu intra în panică, trebuie doar să ştii cum să-l faci să dispară cât mai repede.

Urciorul este o umflătură dureroasă, îmbibată cu puroi, de la nivelul pleoapelor. Infecţie contagioasă frecventă, însă inofensivă, boala este cauzată de o bacterie care trăieşte la suprafaţa pielii. Există două tipuri de urcior: cel extern, care este o infecţie a glandelor sebacee de la baza genelor şi cel intern, mult mai greu de tratat, care se situează în interiorul pleoapei.

Este o boală contagioasă

Simptomele acestei infecţii sunt roşeaţa de la nivelul pleoapei, durere uşoară şi umflarea zonei în care urmează să iasă urciorul. De asemenea, ochiul poate lăcrima şi în acest caz persoana afectată va simţi o senzaţie de usturime. Pentru că este o boală contagioasă, urciorul necesită reguli de igienă şi de îngrijire foarte stricte. Iată câţiva paşi prin care poţi grăbi vindecarea acestuia.

1. Nu atinge zona inflamată

În faza incipientă sunt recomandate compresele cu apă rece, pentru a diminua inflamaţia. De asemenea, este indicat să nu atingi zona inflamată cu mâna şi să nu presezi urciorul, pentru că astfel rişti să propagi infecţia pe toată pleoapa şi să-ţi afectezi globul ocular. Încearcă să nu foloseşti produse de machiaj, deoarece le infectezi şi nu o să mai scapi de efectele neplăcute ale urciorului.

2. Pune comprese cu apă caldă

Dacă urciorul a evoluat, înmoaie un tampon de vată în apă caldă, stoarce-o şi apasă uşor pe urcior, pentru a scurta evoluţia acestuia şi pentru a elibera puroiul. Repetă procedura de trei ori pe zi, până ce urciorul se sparge. Poţi folosi diverse loţiuni din plante care să reducă inflamaţia şi să calmeze durerea.

3. Consultă un specialist

Dacă infecţia persistă şi după o săptămână, iar pleoapa ajunge să se inflameze în totalitate sau pielea din jurul ochilor devine roşie, este bine să consulţi un medic oftalmolog. Acesta îţi va prescrie medicamente ce conţin antibiotic. Dacă este vorba de un urcior intern, e cazul să consulţi sfatul unui specialist în domeniu. Poate fi vorba de o complicaţie a bolii şi în acest caz este nevoie de o intervenţie chirurgicală.

De fiecare dată când îţi îngrijeşti zona ochilor spală-te corespunzător pe mâini cu apă şi săpun. Pentru a preveni reapariţia urciorului, dezinfectează-ţi cu grijă lentilele de contact. La primul semn de iritaţie, renunţă la ele şi poartă un timp ochelari de vedere.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Carmen C | 20 February 2012, 00:58
Buna . Acum o luna,am plans in exces, si mi-a aparut la ochiul drept, sub genele de sus , o bubita galbena, care imi dadea senzatia de usturime . Dupa 3 zile mi-a trecut, fara ca in acele zile , sa evolueze . Acum, iar am plans si mi-a aparut din nou lafel, doar ca la ochiul stang . Am cautat informatii, dar tot nu pot sa imi dau seama ce am . Ar putea fi urcior ? Daca da, de ce nu a evoluat ? Va rog, as dori un raspuns. Mentionez ca aam folosit kanamicina , pentru vindecare.
2 Postat de: Geanina | 17 May 2013, 12:44
Buna,acum doua zile mi-a aparut o umflatura si nu stiu ce sa fac.As vrea sa scap repede de umflatura.Ce ar trebui sa fac?.
3 Postat de: Paula Dariana | 13 July 2013, 18:21
hei mi-a iesit un ulcior acum cateva zile. M-am facut cu ceai de musetel dar acesta din pacate doar iti calmeaza putin durerea nu face nimic mai mult. am fost la farmacie si farmacista mi-a recomandat o crema foarte buna kanamicina sulfat asa se numeste crema m-am dat vreo 2 zile si am vazut ca ulciorul se face mai mare ma-m speriat si a doua zi ma-m dus la medic acesta a spus ca asa trebuie ca sa se sparga de aceea sa facut mai mare .. e pentru orice ulcior recomand crema kanamicina este o crema foarte buna nu este scumpa este in jur de 10 lei are ca gramaj 6g sper ca vam ajutat
4 Postat de: Pauladariana | 13 July 2013, 18:24
hei daca ulciorul este mai alb in varf sa nu va speriati acela alb este puroi o sa va spun cum sa faceti ca sa se sparga... puneti apa calda pe o bucata devata si tamponati usor de 3 ori pe zii acesta se va sparge
5 Postat de: Maria | 17 September 2013, 09:54
mi-a aparut acum aproximativ o luna un urcior. am fost la medic si mi-a spus cu ce sa-l tratez.. urciorul este intern pe parte de jos a ochiului.. am folosit tratamentul 3 saptamani dar nu vad nici o schimbare. in tradevar, nu a evoluat dar nici nu s-a retras ... va rog frumos daca imi puteti da un sfat.
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »