Actualitate »

Mamă după 35 de ani? Iată ce riști!

Autor: Alina Corneanu | 19 February, 13:40 | 1 comentariu

Femeile care amână tot mai târziu momentul sarcinii au un risc mai ridicat să sufere de atac de cord, spre deosebire de cele care aleg să devină mame la o vârstă mai tânără, susțin oamenii de știință americani.


Articole similare:

Situația este valabilă în cazul femeilor care așteaptă până în jurul vârstei de 40 de ani pentru a deveni mame, ele fiind mult mai predispuse afecțiunilor cardiovasculare.

La aceste concluzii au ajuns cercetătorii de la Institutul din Minnesota (SUA) după ce au realizat un studiu la care au participat 72.000 de femei, dintre care 3.300 au ales să devină mame mai târziu, în jurul vârstei de 36-40 de ani.

După ce au comparat riscul de apariție al atacului și cord și al altor probleme cardiace, specialiștii au ajuns la concluzia că acesta era mult mai ridicat la voluntarele care au devenit mai târziu mame.

Mai exact, în cazul acestora riscul era cu 3,8% mai mare pentru un atac ischemic. În schimb, participantele care au avut copii la vârste mai tinere erau mai puțin predispuse atacul cerebral hemoragic, dar și altor probleme de sănătate cardiovasculare.

„Se știe deja că riscul de probleme în timpul celor nouă luni de sarcină sunt mult mai mari la femeile care așteaptă până mai târziu pentru a deveni mame. Acum știm că aceste riscuri nu sunt legate numai de sarcina în sine, ci și de starea de sănătate a mamei, mai exact sănătatea cardiovasculară“, a afirmat Adnan Qureshi, cercetător șef în cadrul Institutului din Minnesota.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Ana | 20 February 2016, 08:07
Cautam colaboratori seriosi! Ofertă speciala pentru cei care vor să faca bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experientă, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »