Stil de viata&dieta / Fitness »

La ce este bun înotul

13 December, 09:55 | 1 comentariu

Înotul este modalitatea perfectă prin care să te tonifici, fără să ţi se pară o corvoadă. Ai nevoie de 45 de minute, de două ori pe săptămână, la bazin.


Exerciţiile în apă sunt simple, iar la sfârşit nu te vei simţi istovit, ba chiar vei căpăta multă energie.

Gimnastica făcută în piscină este recomandată în special persoanelor care suferă de boli cardiovasculare, de boli ale articulaţiilor, persoanelor supraponderale şi vârstnicilor.

Pentru persoanele sănătoase poate fi o activitate relaxantă, care previne apariţia unor boli, în special ale coloanei vertebrale. Exerciţiile ajută şi la arderea grăsimilor.

1. Stai cu picioarele depărtate şi cu braţele întinse în lateral. Apoi apropie mâinile de corp. Repetă mişcarea de mai multe ori. Exerciţiul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.

2. Ţine ganterele la subraţ, în timp ce îţi încrucişezi, în lateral, picioarele. Acest exerciţiu de gimnastică poate fi făcut timp de zece minute. Este indicat pentru prevenirea celulitei.

3. Ţine ganterele la subraţ. După ce le fixezi, începi să faci forfecări în faţă sau fandări. Îţi vei întări articulaţiile.

4. Stai cu braţele în lateral, apoi du o mână la glezne. Picioarele stau îndoite lateral la 90 de grade. După zece repetări, schimbă braţul. Exerciţiul este bun pentru coapse.

5. Stai cu picioarele îndoite la 90 de grade şi sprijină câte o ganteră pe fiecare genunchi. Este o poziţie indicată ca să faci genuflexiuni. Aceste exerciţii sunt ideale pentru a căpăta un abdomen plat.

6. Cu o mână, ţine o ganteră la nivelul şoldului, iar cu cealaltă mână „desenează” mici cerculeţe în apă. Vei reuşi să tonifici partea superioară a braţelor.

Material realizat în colaborare cu Dragoş Enica, kinetoterapeut, Active Center

Click! de la cititori

Fac exerciţii de gimnastică la un bazin de lângă blocul meu de circa doi ani, cam de şase ori pe lună.

Mă simt excelent, mai ales că mă relaxează după serviciu şi nici nu am avut probleme cu kilogramele în plus. Raluca Salomia, Bucureşti

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Larisa | 16 October 2014, 22:23
Oferta locuri de munca sigure! 
Tot mai multi oameni sunt multumiti, pentru ca oferim imediat contract legal si dovada platii! Primele plati au fost trimise! Seriozitatea noastra este absoluta! Lucrati 3 ore pe zi ca operator online si castigati 300 dolari lunar!
Detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »