Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Îngrijirea părului creț și uscat

Autor: Stefania | 01 February, 17:35 | 1 comentariu

Părul creț este una dintre cele mai frumoase daruri pe care le poate avea o femeie de la natură. Cu toate acestea este și o pacoste, mai ales atunci când se încurcă, este uscat și nu îi mai găsești nicio așezare. Așadar, iată câteva sfaturi pentru îngrijirea părului creț și uscat.


Articole similare:

Părul creț este una dintre cele mai frumoase daruri pe care le poate avea o femeie de la natură. Cu toate acestea este și o pacoste, mai ales atunci când se încurcă, este uscat și nu îi mai găsești nicio așezare. Așadar, iată câteva sfaturi pentru îngrijirea părului creț și uscat.

Îngrijirea părului creț și uscat – alege produse hidratante pentru părul tău creț

Îngrijirea părului începe cu spălarea lui. Așa că, dacă vrei un păr creț strălucitor, ai nevoie de un șampon și un balsam eficiente. Un șampon hidratant, pe care să îl folosești de 2-3 ori pe săptămână este primul pas spre a avea un păr cu bucle naturale frumoase. Apoi, o mască intensă de păr nu trebuie să-ți lipsească dacă ești creață. Masca de păr sau uleiul de păr se va aplica fără rădăcină, astfel se evită încărcarea acesteia. Oricum, rădăcina se hrănește singură prin firul de păr.

Încearcă să folosești produse cât mai naturale, pentru a nu-ți distruge, cu timpul, superbele bucle. De aceea, folosește un pieptene cu dinții rari, pentru a putea să îl descurci. Ideal este să îl piepteni după ce aplici masca de păr. Începe cu vârfurile și urcă încet spre rădăcină.

Îngrijirea părului creț și uscat – evită feohnul și împrospătează părul cât mai natural

Părul creț și uscat nu ar trebui uscat cu feohnul. Dacă este neapărată nevoie, atunci se folosește la viteze minime. Cel mai bine este să fie ușor tamponat după spălare și lăsat în voie să se usuce. Imediat după spălare este bine să folosiți un produs, gen spumă sau gel, pentru a face buclele cât mai strălucitoare. Și de această dată ar fi bine să folosești produse de luciu naturale pentru păr uscat. După uscare încearcă să nu îl mai piepteni, așa va rămâne mult mai mult timp compact, ci eventual doar trece degetele prin el.

Fiind un tip de păr special, părului creț i se potrivesc tunsori special și curajoase. Pentru a-l păstra cât mai frumos, se taie vârfurile un cm la 3 luni. Părul creț și uscat nu se filează decât în cazuri excepționale, dar se împletește, căci arată foarte spectaculos. Tunsorile în scări sunt printre cele mai potrivite.

Îngrijirea părului creț și uscat – hidratează intens o dată pe săptămână

Un alt sfat pentru îngrijirea părului creț și uscat este să nu îl vopsești. Vopseaua arde părul și strică frumusețea buclelor. Dacă vrei să îl vopsești, ai grijă să folosești mai des ulei și mască de păr pentru hidratare. Săptămânal poți face un tratament de hidratare intensiv, mai ales dacă alegi să îl vopsești. Se aplică mască hidratantă sau ulei hidratant pe părul umed și se împăturește cu un prosop înmuiat în apă fierbinte și stors. Peste acest prosop se pune un prosop uscat, efectul de saună va hidrata părul foarte bine. După ce acționează câteva minute, clătește și lasă părul în voia lui să se usuce.

O pernă de mătase poate să te ajute să nu îți mai încurci buclele pe timpul nopții. Astfel, părul tău se va descurca mai repede, iar buclele vor rămâne cât mai mult timp ferme și frumoase.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Tania | 16 February 2016, 11:23
Pentru că am părul creț, am scris și eu câteva sfaturi aici: https://goo.gl/wVGCmI.
Adauga un comentariu »