Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Infuzia de gălbenele ameliorează arsurile

Autor: Dorina Novac | 29 November, 16:00 | 0 comentarii

Arsurile superficiale sunt leziuni ale pielii care pot fi tratate acasă, cu ajutorul unor remedii din plante medicinale. Descoperă cum să prepari cele mai bune tratamente pentru vindecarea rapidă a pielii!


Arsurile pot fi tratate la primul ajutor, în afara spitalului sau pot necesita tratamente de specialitate în centre medicale. Pentru suprafețele mici lezate, poți trece un jet de apă rece peste arsură sau poți înmuia pielea până când durerea s-a diminuat – cel puțin 10-15 minute.

Comprese cu infuzii din plante

Pentru arsuri minore, aplică o compresă înmuiată în infuzie de rocoină, sunătoare, gălbenele sau infuzie de pătlagină. Aplică uleiul de sunătoare pe arsură, după ce ai răcorit zona cu un jet de apă rece.

Este eficientă seva de aloe vera, pudra de ulmamestecată cu puțin lapte sau apă pentru a forma o pastă.

Află AICI cum calmezi în mod natural arsurile la stomac!

Persoanele care au suferit de arsuri grave, pe o suprafață mai mare decât poate acoperi cu mâna, ar trebui să bea multe lichide pentru a preveni deshidratarea.

Băi cu ceai de mușețel

Arsurile solare sunt cauzate de razele ultraviolete, iar gradul de expunere depinde de colorația pielii și de pigmenți. Acestea pot fi ameliorate punând trei sau patru pliculețe de ceai de mușețel într-o baie călduță. Stai în cadă timp de 15 minute. Un amestec de ulei de măsline și două părți oțet de cidru , masat ușor pe pielea afectată, va fi de ajutor.

De asemenea, pentru a ameliora arsurile, poți turna apă rece pe pielea arsă. Înlătură articolele de îmbrăcăminte arse, dacă nu sunt lipide de arsură. Acoperă cu o pânză curată, care nu este pufoasă, cum ar fi o față de pernă curată, sau un ambalaj de plastic. Dacă arsura este extinsă, cere sfatul medicului.

Atenție!

Arsurile severe au nevoie urgentă de tratament spitalizat.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »