Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Infuzia de angelică alungă stările depresive

Autor: Alexandra Tudor | 11 August, 16:05 | 0 comentarii

Cunoscută și sub denumirea de îngerică sau planta celor șapte îngeri, angelica crește în zonele montane. se poate folosi în scop sub formă de ceai, macerat la rece, ulei volatil, tinctură sau pulbere.


În scopuri medicinale se recurge la planta cultivată, de la care se folosesc rădăcinile, de culoare închisă, negricioasă şi cu miros aromat caracteristic, precum și tulpina, semințele sau frunzele.

În cele ce urmează, vom vorbi despre proprietățile ceaiului de angelică. Iată care sunt acestea!

Combate depresia și astenia

Stări depresive, astenie, isterie, afecţiuni psihosomatice; dificultate de concentrare, întârziere de dezvoltare mentală la copii; bulimie; colită de fermentaţie, colită de putrefacţie, gastrită hipoacida, indigestie; anorexie, anorexie psihică, digestie dificilă; epidemii de gripă, epidemii diverse; tulburări de ciclu menstrual, dereglări hormonale la femei, însoţite de simptome diverse (acnee, hirsutism, ţesut adipos în exces); cancer; boli infecţioase grave (TBC, hepatită virală); scleroză în plăci; paralizie.

Prin calităţile sale tonice şi psihotrope, angelica este capabilă să elimine stările de blocaj ale celor grav bolnavi, stări caracterizate prin inapetenţă, vomă, apatie, pesimism şi absenţa dorinţei de a trăi, de a lupta cu boală.

Sunt numeroase cazurile în care, deşi boală este vindecabilă, pacientul nu este capabil să susţină lupta cu el însuşi, care este, de fapt, şi cea mai grea. Se spune că angelica, alături de rugăciune, este un remediu cu adevărat magic în aceste stări-limita, în care este nevoie de o susţinere adecvată, pentru ca pacientul să poată depăşi pragul critic.

Are efect calmant și analgezic

Deşi este la mare modă folosirea rădăcinii, efectele terapeutice cele mai spectaculoase le au florile sale şi, mai ales, seminţele, care sunt foarte bogate într-un ulei aromatic cu efecte cu totul speciale. Planta se recoltează imediat după-amiaza, în zilele însorite, când are maximum de principii active.

Angelica conține vitamina B1, uleiuri volatile, acid angelic și principii amare. De asemenea, planta are diferite proprietăți: stimulent cerebral, antiseptic, depurativ, diuretic, tonic digestiv, carminativ, calmant, analgezic și antireumatic.

Cui nu-i este recomandat

Angelica este contraindicată femeilor în perioada de graviditate, având proprietăţi avortive, dar și pe timpul alăptării. De asemenea, consumul de angelică este interzis persoanelor care suferă de diabet.

Se recomandă consultul unui medic homeopat înainte de începerea unui tratament cu angelică.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »