Actualitate »

Infecțiile, o posibilă cauză a durerilor articulare

Autor: Ariana Maria | 30 June, 10:00 | 0 comentarii

Articulațiile fac parte din sistemul locomotor al corpului uman și datorită acestora ne putem mișca. Cu toate acestea, există momente în care ne confruntăm cu dureri, care pot fi provocate de cauze neștiute.


Cele mai frecvente cauze ale durerii articulare pot fi: 

Infecțiile

Articulațiile pot fi afectate de infecțiile din organism, despre care poate că nici nu știm. Dacă ai avut o rană iar ea nu a fost vindecată, s-ar putea să te fi infectat cu bacterii. La început apare durerea, apoi febra și frisoanele. Toate aceste simptome sunt cauzate de infecția din corp. În acest caz, intervenția medicală este inevitabilă. Dar antibioticele prescrise vor lupta împotriva microbilor.

Mișcări repetitive și bruște

Dacă te confrunți des cu dureri articulare, este important să acorzi mai multă atenție mișcărilor. Există anumite activități care necesită mișcări bruște, dar care în timp afectează articulațiile. În plus, aceste mișcări sunt cele la care nici nu ne gândim că ar putea provoca durerea.

Mișcările bruște și repetitive ar putea cauza:

Tendinită: este afecțiunea tendonului, care se manifestă prin rupturi parțiale ale unor fibre de colagen asociate cu dureri. De asemenea, împiedică articulația să se miște corect.

Umflarea ligamentelor: ligamentele fac parte din sistemul locomotor, iar deteriorarea acestora poate afecta mișcarea articulațiilor.

Găsești mai multe cauze ale durerilor articulare AICI

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »