Actualitate »

În maximum două săptămâni vor intra în țară 10.000 de doze de imunoglobulină

Autor: Dorina Novac | 14 March, 11:35 | 0 comentarii

În maximum două săptămâni, în România vor ajunge 10.000 de doze de imunoglobulină din Austria, urmând ca alte două state, SUA şi Italia, să trimită alte o sută de kilograme. 


Această măsură are loc după ce guvernul a activat, în urmă cu o săptămâna, mecanismul de protecție civilă în cazul imunoglobulinei, din cauză că medicamentul lipsește de pe piață de mai bine de jumătate de an.
 
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat că Austria, Italia și Statele Unite ale Americii s-au oferit să ofere ajutor României în această criză.
 
„Problema imunoglobulinelor parţial s-a rezolvat, pentru că noi am activat Mecanismul de protecţie civilă într-o situaţie de urgenţă, iar ceea ce ne-a fost oferit şi am cerut rezolvă problema pentru două luni de zile, maxim trei luni de zile, pentru copii şi pentru adulţi. 
 
Prima ofertă fermă pe care am primit-o este cea de la austrieci, ne vor intra în ţară 10.000 de doze de imunoglobulină imediat după ce vom termina formalităţile. Adică maxim două săptămâni. Eu spun maxim pentru a avea o marjă de siguranţă”, a declarat Sorina Pintea în cadrul unei conferinţe de presă.
 
Imunoglobulină pentru trei luni
 
De asemenea, ministrul Sănătății a mai precizat că restul de doze, până la 150 de kilograme, vor veni din Italia şi Statele Unite, scrie Agerpres.
 
„Cele 50 de kg sunt 10.000 de doze care vor ajunge în prima fază. Vom promova în şedinţa de guvern de joi o ordonanţă de urgenţă prin care deblocăm un fond ca să putem plăti înainte, urmând să recuperăm din fondurile Casei şi fondurile ministerului”, a menţionat Pintea.
 
Ministrul Sănătăţii consideră că dozele de imunoglobulină care vor veni din Austria, Italia şi SUA vor ajunge pentru cel mult trei luni.
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »