Stil de viata&dieta / Nutritie »

În ce situații este interzis consumul de sfeclă roșie

Autor: Ramona Liță | 05 March, 08:00 | 0 comentarii

Unul dintre cele mai sănătoase alimente, sfecla roșie, vine la pachet cu anumite contraindicații de care ar fi bine să ții cont mai ales dacă te confrunți cu anumite afecțiuni.


Deși are beneficii uriașe pentru sănătata organismului uman, fiind capabilă administrată constant să ajute la vindecarea nuitor afecțiuni ale sângelui, tumori sau probleme la nivelul ficatului, are și anumite contraindicații destul de importante.
 
Chiar dacă este recomandată mai ales pentru persoanele cu varice, degenerare maculară și intoxicații lente, fiind adesea folosită ca tratament intern în afecțiuni precum leucemie, gastrită, anemie firiprivă, hepatită cronică, constipație sau diabet, trebuie să ai grijă la cantitatea și perioada în care o consumi și să spui medicului curant despre componența alimentariei tale.
 

Sfecla roșie schimbă culoarea urinei

Absolut orice aliment pe care tu alege să îl consumi va influența după natura sa și activitatea organismului tău, astfel că, sfecla roșie va influența în primul rând culoarea urinei, mai ales dacă aceasta este consumată în exces.
 
Specialiștii din Marea Britanie, în urma diverselor studii realizate au ajuns la concluzia că acest simptom apare mai ales în cazul persoanelor cu deficit de fier în organism.
 
Potrivi site-ului stylecraze.com acest fenomen este cunosc sub denumirea de beturie, și reprezintă un indiciu precum că organismul tău nu poate asimila în mod corect fierul.
 
Află cât de periculoși sunt negii genitali AICI
 

Contraindicată în cazul afecțiunilor renale

Potrivit blogului Harvard Health, din cauza conținutului mare de oxilați de calciu ce se regăsește în sfeclă, consumul său excesiv poate favoriza apariția pietrelor la rinichi. Iar în cazul în care această afecțiune a fost deja depistată, cel mai probabil medicul curant te va informa să limitezi dacă nu chiar să elimini o bună perioadă de timp consumul de sfeclă.
Altfel va crește în organism cantitatea de oxalat de calciu mai ales în rină și vor apărea noi pietre la rinichi.
 
 
În plus există și cazuri în care anumite persoane se confruntă cu alergie la acest aliment, și astfe se confruntă cu iritații ale pielii, mâncărimi, apariția pustulelor și char febră și frisoane.
Intotdeauna este mai importantă calitatea alimentației decât cantitatea consumată, deci mare grijă la cantitate.
 

Sfecla și problemele stomacale

Dacă faci parte din categoria persoanelor cu glicemie oscilantă, este necesar să reduci consumul de sfeclă, mai ales că are u indice glicemic destul de mare.

Nici în cazul problemelor gastroinstentinale, nu este tocmai tolerată, în special pentru că poate favoriza apariția flatulenței, a crampelor abdominale, a direei sau în cazuri mai grave a constipației.

Fluctuațiile de tensiune sunt de asemenea o contraindicație a consumului de sfeclă roșie, mai ales la peroanele cu tensiunea arterială mică. În cazul în care ai o tensiune ridicată, poți sa consumi acest aliment însă întotdeauna cu moderație.

Datorită cantității bogate de nitrați ce se regăsește în sfecla roșie,  consumul său zilnic poate cauza aceste fluctuații de tensiune.

Mai mult de atât, conținutul său de fier, mangan, cupru și fosfor ce le oferă din plin organismului tău poate contribui la acumularea acestor metale în special la nivelul ficatului, aspect ce se va răsfrânge asupra bunei activități a acestuia.
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »