Sanatatea ta / Ce te doare »

Haine periculoase pentru corpul tău

Autor: Alexandra Tudor | 12 February, 19:40 | 4 comentarii

Garderoba unui om obișnuit nu mai arată ca acum câțiva zeci de ani, când materialele la modă erau doar cele din bumbac, mătase, in, cânepă, lână, bambus. Atât femeile cât și bărbații obișnuiau să își facă hainele la croitorie cu materiale cumpărate.


Articole similare:

Garderoba unui om obișnuit nu mai arată ca acum câțiva zeci de ani, când materialele la modă erau doar cele din bumbac, mătase, in, cânepă, lână, bambus. Atât femeile cât și bărbații obișnuiau să își facă hainele la croitorie cu materiale cumpărate.

Din păcate, astăzi acest lucru nu mai este la modă. Astfel că, alegem haine din magazine fără să ne uităm neapărat la materiale. În plus, există multe materiale sintetice, care sunt la modă în zilele noastre. De aceea, foarte multă lume suferă de iritații ușoare ale pielii, mâncărimi, urticarii sau eczeme pe piele fără să știe cauza.

Haine periculoase pentru corpul tău – evită hainele care nu se șifonează

Dacă te confrunți cu o astfel de problemă, ai grijă ce fel de materiale îmbraci. Materialele sintetice conțin chimicale termoplastice, care emană molecule plastice când sunt încălzite. De altfel, aceste haine nu pot fi călcate. Acrilicele, poliesterul și nailonul sunt materiale chimice ce pot cauza probleme la nivelul pielii.

Materialele care nu se șifonează sunt printre cele mai periculoase. Deși pare o variantă perfectă dacă nu îți place să calci, nu este sănătos pentru pielea ta. Hainele care nu se șifonează nu lasă corpul să respire, astfel pielea respiră plastic și alte substanțe chimice periculoase.

Haine periculoase pentru corpul tău – nu usca hainele din materiale sintetice la uscător

Hainele sintetice nu ar trebui să fie uscate în uscător, deoarece prin încălzirea lor, acestea emana toate substanțele chimicale în casă și în mediu. De altfel, atunci când porți haine sintetice și transpiri, nu faci decât să absorbi aceste substanțe periculoase în organism.

Unele dintre aceste substanțe chimice periculoase sunt și plerfluorochimicalele (PFC), substanțe ce au fost găsite în sângele oamenilor și animalelor din întreaga lume. Acest lucru este îngrijorător, deoarece aceste substanțe pot duce în timp la grave probleme de sănătate, precum cancer, boli de rinichi sau probleme ale sistemului respirator.

Haine periculoase pentru corpul tău – substanțe chimice periculoase pentru organism găsite în haine

Cele mai multe haine sunt o combinație de bumbac cu poliester. Acestea sunt tratate cu formaldehida și amoniac, pentru a deveni moi. Formaldehida poate declanșa crizele de astm și este considerat, conform UE, un cancerigen de clasa 3. Vopselele pentru textile sau înălbitorii conțin metale grele toxice, cum sunt cromul sau cadmiul. Iar celofibra este tratată cu sodă caustică sau acid sulfuric.

De asemenea, hainele de tipul pijamalelor rezistente la foc pentru copii, ar trebui evitate cât mai mult posibil. Acestea sunt tratate cu ignifungați și emit formaldehida. Alte substanțe periculoase în haine sunt poliesterii, care sunt manufacturați cu antimoniu, un produs cancerigen pentru ficat, piele, plămâni.

Așadar, alege hainele de bumbac, de in, de mătase, din materiale organice, care să nu dăuneze organismului în timp. Materialele sintetice lasă substanțele toxice să se elibereze în corp, de aici apărând problemele de la nivelul pielii. Mai mult, încearcă să schimbi detergenții chimici cu detergenți naturali.  

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Mina | 12 February 2016, 19:28
Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat, acum, de colaboratori din toate localitatile tarii, pentru o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna. Atentie, cerem seriozitate maxima! Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
2 Postat de: Daniel | 13 February 2016, 08:28
Cea mai buna oportunitate a anului! Oferim tuturor o posibilitate reala si extrem de avantajoasa de suplimentare a veniturilor, in timpul liber, cu un program foarte flexibil, fara obligatii de niciun fel. Asiguram instruire gratuita, asistenta pe parcursul activitatii si tot ceea ce e necesar pentru ca dumneavoastra sa castigati bani. Solicitati acum informatii la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Dorina | 13 February 2016, 13:17
Oferta incredibila! Te vei convinge foarte rapid ca tocmai ai gasit ceva exceptional! Foarte multi oameni au vazut ca merita si te asteptam si pe tine sa castigi bani intr-o colaborare care iti ofera sansa speciala de a-ti asigura intr-un mod foarte convenabil viitorul. Cere acum mai multe detalii la adresa mea de email: [email protected]
4 Postat de: Negru Vasilica | 14 February 2016, 20:05


Castigi garantat! Nu conteaza daca esti student, casnica, somer sau angajat! Daca vrei sa castigi niste bani in plus, aici chiar poti sa castigi! Avem o echipa minunata si un program pas cu pas, special conceput pentru ca tu sa reusesti in cel mai scurt timp sa-ti rotunjesti veniturile! Garantat! Cere acum mai multe informatii la adresa noastra de email:[email protected]
Adauga un comentariu »