Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Folosește la baia de seară această plantă pentru a alunga oboseala

Autor: Ramona Liță | 15 November, 16:00 | 0 comentarii

Ce poți să îți dorești mai mult după o zi de muncă decât un moment de relaxare? Alege să transformi o simplă baie într-un tratament care te scapă de oboseală,  de durerile de stomac și de retenția de apă.


Gospodinele știu că pentru a obține un gust bun atunci când gătesc au nevoie de condimente sănătoase și aromate. Din această categorie face parte și cimbrul. Tămăduitorii din Grecia Antică îl foloseau pentru a trata bolile digestive și respiratorii.

Încă din Evul mediu, arabii au obținut din această plantă uleiul volatil de cimbru care s-a dovedit a fi extrem de util mai ales în vindecarea molimelor, a ciumei, a holerei, a sifilisului și a dizenteriei.

Are efect antibacterian

Poți să folosești cimbrul proaspăt sau uscat. Conține principii bioactive în cantitate foarte mare, având totodată acțiune antibacteriană. Acest efect îl are atât uleiul, cât și planta ca atare și în niciunul din cazuri nu va dezvolta rezistență așa cum se întâmplă în cazul antibioticelor.

Din acest motiv, poți bea ceai de cimbru ori de câte ori simți nevoia sau poți să faci inhalații cu infuzie de cimbru atunci când ești răcit și nu poți respira corespunzător.

Îți poate fi de folos pentru a trata durerile de stomac, pe acelea cauzate de artrită, problemele cutanate sau infecțiile.

Află cât de sănătos este uleiul esențial de cimbru AICI

Te scapă de oboseală

De cele mai multe ori, senzația de oboseală apare pe fondul unei carențe de fier, motiv pentru care consumul de cimbru îți poate pune pe picioare întreg organismul.

O simplă cană de ceai de cimbru îți oferă aportul necesar de vitamine și minerale astfel încât să nu te mai confrunți cu deficitul de fier.

Poți să-l adaugi în orice, de la supe-cremă până la smoothie-uri. Însă niciodată nu-l pune la fiert. Cel mai bine este să adaugi apă fiartă peste el sau, dacă îl folosești la mâncare, să-l adaugi la final când ai stins focul.

Ceaiul de cimbru și cel de țelină sunt recomandate pentru a crește pofta de mâncare a copiilor. Pentru a-l prepara trebuie să-l lași la infuzat maximum 15 minute.

Combate retenția de apă

Probabil că nu te-ai gândit până acum la beneficiile cimbrului asupra aspectului corpului tău. Te poate ajuta să scapi de retenția de apă și de aspectul de coajă de portocală mai repede decât te-ai fi așteptat de la produsele destinate acestei nevoi. Și asta datorită efectului său diuretic și pentru că ajută la stimularea circulației periferice.

Baia cu cimbru, remediul perfect

Umple un săculeț cu cimbru uscat și lasă-l 30 de minute în cadă sau pune-l sub jetul de apă să stea până se umple cada. Îl poți folosi ulterior pentru a-ți masa corpul.

Efectul revigorant al acestuia te va cuprinde din cap până în picioare și ce este cel mai important este faptul că te va ajuta să dormi mult mai bine.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »