Actualitate »

Femeile, mult mai afectate de atacul de cord

Autor: Alina Corneanu | 26 January, 13:30 | 1 comentariu

Femeile au un risc mult mai ridicat de deces după ce au suferit un atac de cord, spre deosebire de bărbați, arată rezultatele celui mai recent studiu în domeniu.


Articole similare:

Deși problema de sănătate este des întâlnită la ambele sexe, femeile sunt afectate în proporție mai mare de aceasta. Și asta deoarece bărbații resimt diferit față de femeile semnele care arată prezența unui atac de cord.

În timp ce simptomul comun la ambele sexe este durerea în piept, la femei mai pot apărea neplăceri precum durerile de spate, în zona maxilarului, starea de amețeală, dar și sentimentul de teamă.

La aceste concluzii au ajuns oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Ohio (SUA) după ce au analizat rezultatele de la mai multe cercetări realizate în ultimele decenii.

„Femeile au tendința de a nega simptomele care apar de regulă înaintea unui atac de cord. Mai ales că sunt situații când ele nu acordă atenția cuvenită acestor semnale, este mult mai dificil ca posibilă problemă cardiacă să fie recunoscută de către medici, iar șansele de a interveni în timp util se reduc considerabil“, a afirmat Laxmi Mehta, autorul studiului și cercetător în cadrul Universității de Stat din Ohio.

Specialiștii atenționează femeile să meargă la medic dacă observă simptome precum cele enumerate mai sus.   

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Tania | 26 January 2016, 17:25
Cea mai buna oportunitate a anului! Oferim tuturor o posibilitate reala si extrem de avantajoasa de suplimentare a veniturilor, in timpul liber, cu un program foarte flexibil, fara obligatii de niciun fel. Asiguram instruire gratuita, asistenta pe parcursul activitatii si tot ceea ce e necesar pentru ca dumneavoastra sa castigati bani. Solicitati acum informatii la adresa de email:
[email protected]
Adauga un comentariu »