Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Exerciții rapide de relaxare

Autor: Ramona Liță | 14 July, 16:00 | 2 comentarii

Dacă îți închipui că pentru relaxare ai nevoie să te oprești o oră din toată agitația ta, te înșeli. Sunt de ajuns doar câteva gesturi simple care te scot din cotidian și te ajută să privești altfel lucrurile.


Pentru a te putea bucura de tot ceea ce te înconjoară nu îți trebuie foarte mult timp, în schimb îți ia foarte mult timp să te hotărăști să începi.

Îndiferent că te afli acasă sau la birou de câte ori simți că nu mai poți sau că oboseala te împiedică sa îți duci sarcinile la bun sfârșit apelează la aceste mici trucuri pentru a te relaxa, detensiona și revigora.

Joacă-te cu părul tău

Nu, nu este o glumă, dacă alegi să îți treci degetele prin păr indiferent că aceasta este scurt sau lung, masează cu toate degetele pielea capului iar relaxarea se va instala de la sine.

Masajul scalpului chiar și pentru câteva secunde este tot ce ai nevoie într-o zi agitată. Modalitatea bună de a te detașa, va accentua microcirculația la nivelul scalpului, beneficiu ce se va observa și în randamentul tău ulterior.

Autosugestia

Dacă nici tu nu te încurajezi atunci cine să o facă? Chiar dacă există persoane care aseamănă autosugestia cu o păcăleală, aceasta funcționează de fiecare dată deoarece este o energie creată de tine care se propagă.

Afirmațiile pozitive cu cât sunt mai des rostite și mai scurte cu atât sunt mai eficiente. Mesaje precum :„ Sunt bine!”, „Sunt relaxat!”, rostite în orice moment al zilei funcționează.

Încearcă să te rupi puțin câte puțin din toate tabieturile tale zilnice, inspiră profund pe nas și expiră lent pe ură, câteva exerciții de respirație te vor ajuta să îți oxigenezi mult mai mult creierul, să te detașezi și să te încarci cu energie pentru a duce la bun sfârșit tot ce ți-ai propus.

Află cât de periculoasă poate fi singurătatea pentru sănătatea ta AICI

Dă frâu liber imaginației

Dacă ești acasă alege să te întinzi pe podea cu mâinile pe lângă tine cu palmele orientate cu fața în sus, închide ochii și lasă imaginația ta să te ducă acolo unde este cazul.

Lasă toate gândurile tale să treacă pe lângă tine, vizualizează cu ochii minții tot ceea ce îți dorește, călătorește și detașează-te de tot.

Dacă ești la birou poți să faci acest exercițiu chiar și stând pe scaun. Este suficient să lași capul pe spatele spătarului de la scaunul tău de birou și să lași imaginația să își facă treaba.

Chiar și 5 minute sunt suficiente pentru a te încărca cu energie.

Papucii de rezervă

Acasă poți să mergi desculț sau să folosești papucii tăi preferați, pufoși, comozi care totodată îți crează senzația de confort în intimitatea casei tale.

Ei bine, poți să îți aduci o astfel de pereche și la birou. Atunci când ai foarte mult de muncă sau trebuie să stai peste program, asigură-te că ai o pereche de papuci care să te ajute să te detașezi și să te simți comod. Odată scăpat de pantofii incomozi, încearcă mici mișcări cu degetele, fie că sunt circulare sau pendulare. Aplică presiuni pe nivelul degetelor folosind greutatea corpului, în felul acesta vei ajuta circulația și te vei simți mult mai ușurat.

Un pai cu balon

Tot ce ai nevoie pentru acest exercițiu este un pai cu ajutorul căreia să umfli un balon. Poate îți pare ciudat, însă inspiră pe nas și expiră lent pe gură prin paiul la capătul căruia asigură-te că ai un balon.

Concentrându-te pe respirație tot corpul tău se va relaxa, se va detașa de probleme și astfel vei avea un randament mai bun.

Nu uita de hidratare!

De câte ori simți că ești prea aglomerat, oprește-te un pic, ridică-te de scaun și merg să bei un pahar cu apă, cu înghițituri mici.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Cosmin Stoica | 16 July 2017, 09:53
Ultima sansa munca la domiciliu: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Dana | 16 July 2017, 19:25
Va oferim lucru pe internet: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »