Stil de viata&dieta / Fitness »

Exerciții pentru grăsimea de pe abdomen

Autor: Alina Corneanu | 14 March, 15:05 | 1 comentariu

Deși încerci să mănânci cât mai echilibrat și să faci mișcare nu reușești să ai un abdomen tonifiat? Îți spunem în rândurile de mai jos care sunt cele mai eficiente exerciții pentru grăsimea de pe abdomen!


Ca să pierzi câţiva centimetri din talie, rezervă-ţi câte zece minute pe zi pentru exerciţii, timp de trei-patru săptămâni. Un abdomen tonifiat te va ajuta să respiri mai uşor, atât în repaus, cât şi atunci când faci efort, să fii mai suplu în mişcări şi să uiţi de durerile lombare.

Nu te descuraja dacă a doua zi după ce le-ai încercat te mişti mai greu. Este normal şi înseamnă că eşti pe calea cea bună. După câteva zile nu vei mai simţi durere şi poţi chiar să măreşti numărul de serii şi de repetări, fără nici cea mai mică urmă de suferinţă fizică.
 

Exerciții pentru grăsimea de pe abdomen: pentru un abdomen tonifiat

Întinde-te pe spate, cu picioarele perfect drepte, cu braţele întinse pe lângă cap şi cu palmele orientate în sus. Ridică uşor umerii de pe sol, aducând braţele în faţă. Ridică apoi picioarele în unghi drept. Atinge cu palmele genunchii uşor flexaţi.

Efectuează patru serii a câte zece repetări. La fel de eficiente este și următorul exercițiu: din poziţia culcat pe spate ridică umerii de pe sol şi întinde braţele deasupra genunchilor îndoiţi uşor. Apoi reia exerciţiul din poziţia culcat. Poţi efectua acelaşi exerciţiu, îndoind unul dintre braţe şi ţinându-l pe celălalt întins. Îndoaie braţele alternativ. Efectuează cinci serii a câte 15 repetări.

Exerciții pentru grăsimea de pe abdomen: forfecarea picioarelor

Alt exercițiu pentru abdomenul inferior este forfecarea picioarelor. Se stă în poziția de mai sus, cu mâinile sub fese și bărbia în piept, se ridică picioarele puțin, se țin drepte cu vârfurile picioarelor întinse și se începe forfecarea, adică ridicarea picioarelor alternativ de sus în jos, dar nu foarte mult. Se fac 15-20 de forfecări, faceți câte serii puteți, de preferat 4-5.

La fel ca cel de sus, următorul exercițiu este prin forfecarea picioarelor înăuntru și în afară din aceeași poziție, cu picioarele ridicate de la sol. Mare grijă la reparație, nu vă grăbiți. Foarte posibil să aveți dureri de spate în zona lombară după exerciții pentru abdomenul inferior, de aceea este bine să relaxați partea aceasta după efectuarea lor.

Exerciții pentru grăsimea de pe abdomen: ridicarea picioarelor cu genunchii la piept

Unul dintre cele mai bune exerciții pentru abdomenul inferior este cel în care stai întinsă pe spate cu mâinile sub fese. Genunchii de îndoaie puțin, iar picioarele se țin apropiate. Capul este ridicat, bărbia în piept. Picioarele se ridică și se lasă pe călcâie încet.

Când se ridică se inspiră, când se lasă se expiră cât mai încet și cât mai mult. Nu se lasă picioarele să cadă de sus. Se fac 4-5 serii a câte 15-20 de repetări. La ultima repetare se lasă picioarele foarte lent și se menține 5-10 secunde deasupra solului.

Alt exercițiu asemănător, dar mai greu este din aceeași poziție, de data aceasta cu picioarele întinse, inclusiv vârful picioarelor. Mâinile sub fese, partea lombară lipită de sol și cu bărbia în piept. Picioarele se ridică până la 45 de grade și nu se lasă pe sol deloc. Nu se ridică spatele, iar abdomenul se ține încordat. Se expiră lent când se lasă picioarele spre sol. Se fac 4-5 serii a câte 10-15 exerciții.

Exerciții pentru grăsimea de pe abdomen: ce te mai ajută pe lângă exerciții

- masează uşor zona abdomenului după efectuarea exerciţiilor, pentru a stimula circulaţia sângelui şi dizolvarea grăsimii;

- urmează o dietă bazată pe fructe şi pe legume, evită grăsimile şi dulciurile, care se pot depozita exact în zona abdomenului;

- evită băuturile carbogazoase, care produc balonare;

- mergi cu bicicleta, un sport foarte eficient când vine vorba de tonifierea muşchilor abdominali.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Oly | 15 March 2016, 17:19
Colaborare sigură pentru cei interesati de castiguri suplimentare! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat, acum, de colaboratori din toate localitatile tarii, pentru o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna. Atentie, cerem seriozitate maxima! Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
Adauga un comentariu »