Stil de viata&dieta / Nutritie »

Efecte mai puțin știute ale ciocolatei

Autor: Daniela Purcaru | 13 November, 10:40 | 0 comentarii

Recunoști ușor ciocolata de calitate după textura fină și culoarea închisă. Nu se rupe cu sunet înăbușit, se topește ușor, nu se lipește de dinți și nu se fărâmițează. Dacă nu mănânci ciocolată în exces, aceasta este un mod de a te menține sănătos.


Scade nivelul de colesterol

Preferi ciocolata neagră? Studiile au demonstrat că un consum moderat de ciocolată amăruie reduce colesterolul rău. În plus, conține acid stearic care stopează formarea depunerilor de grăsimi pe vasele de sânge.

Alungă stările depresive

Dacă ai o dispoziție proastă, ești stresată sau ai stări depresive, ciocolata te poate ajuta să te simți mai bine. Din câteva cubulețe de ciocolată îți iei un plus de magneziu și potasiu care te energizează, îți îmbunătățesc memoria, te ajută să te concentrezi mai bine. Este de ajuns și pentru a stimula producerea de serotonină în corp, cu efect antidrepresiv și antistres.

Menține pielea hidratată

Datorită flavonoidelor din ciocolată, consumul de ciocolată ameliorează circulația sângelui la extremități și la nivelul pielii. În plus, antioxidanții și o substanțănumiă teobromină care se găsește în compoziția ei cresc elasticitatea pielii și întârzie îmbătrânirea.

Citește și: Dieta cu ciocolată neagră

Te ajută să slăbești

Consumul frecvent de ciocolată neagră, în cantitate mică, reduce indicele de masă corporală (IMC). O indică o cercetare la care au participat 1000 de femei și bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 85 de ani. S-a observat că aceia care au mâncat de 2 ori pe săptămână ciocolată au slăbit mai ușor, ajungând implicit la un IMC mai mic.
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »