Familia ta / Discutii intre mamici »

„E obligatoriu să-i dau ulei de pește?”

Autor: Daniela Purcaru | 13 November, 18:40 | 0 comentarii

Este recomandat adesea pentru copii, dar uleiul de pește este util chiar și adulților. În ciuda gustului greu de suportat, îi menține pe cei mici și pe cei mari în formă și-i protejează de afecțiunile osoase și cardiovasculare.


Un plus de acizi grași Omega-3 și Omega-6 nu este unicul avantaj pe care ți-l dă consumul de ulei de pește, dar și peștele ca atare (păstrăv, ton, hering, macrou, somon). Efectele acizilor grași sunt reducerea și prevenirea inflamațiilor, îmbunătățirea activității cerebrale, a memoriei și a concentrării. Din uleiul de pește îți iei și vitaminele A, B, C și D, cea din urmă esențială în condițiile în care ziua se scurtează în sezonul rece și nu mai ai parte de atât de multă lumină naturală.

De ce este indicat copiilor

Când nu mai petrec atât de mult timp jucându-se în aer liber, copiii riscă să se îmbolnăvească mai ușor. Au nevoie și de vitamina D, în lipsa luminii naturale pe care o suplinește uleiul de pește. O linguriță de ulei din ficat de cod pe zi măcar în lunile reci asigură copiilor cu vârste între 1 și 10 ani dezvoltarea și sănătatea oaselor, întărirea sistemului nervos central, creșterea capacității de concentrare și a imunității.

Citește și: 8 alimente din care îți iei vitamina D

Protejează de diabet

Datorită substanțelor nutritive pe care și le iei din uleiul de pește, ai șanse mai mici să suferi de diabet, arteroscleroză sau să ai colesterolul mărit. Iată de ce este recomandat indiferent de vârstă.

Normalizează tensiunea arterială

Dacă iei ulei de pește, îți diminueză riscul de boli cardiovasculare, mai ales de hipertensiune arterială. O capsulă sau o lingură cu ulei de pește pe zi preîntâmpină infarctul și blocarea arterelor din cauza creșterii nivelului de colesterol (plăci de aterom).

Reduce inflamațiile pielii

Aplicat pe piele, prin masaj, uleiul de pește are efect antiinflamator, hidratează și alungă mâncărimile în caz de psoriazis. Și dacă ai pielea uscată merită să încerci să aplici ulei de pește o dată pe zi, de preferat seara.

Tot datorită efectului său antiinflamator, poate fi folosit în tratarea artritei reumatoide. De asemenea, combate anchilozarea articulațiilor, o neplăcere care apare îndeosebi la primele ore după trezire.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »